IFK spelare med i olika landslag under helgen som varit


Olle Berglund en av helgens IFK:are på landslagsuppdrag. Foto: Patrik Karlsson

I helgen samlade Michael Carlsson sitt P21 landslag till läger i Västerås. Från IFK hade vi med tre spelare. Dels målvakten Markus Johansson, samt Olle Berglund och Robin Öhrlund. Lägret kortades ner en dag på grund av att många av spelarna hade matcher i sina klubblag på söndagen och lägret hölls alltså fredag-lördag.

 -Vi körde två ispass under helgen och tanken är att de skall få lära känna varandra och träna bra ihop. Såväl Markus som Olle och Robin är mycket duktiga och intressanta spelare för mitt landslag, säger förbundskapten Carlsson. Tyvärr är VM inställt för P21 som skulle gått i Finland i vinter. Istället kommer det att bli dubbellandskamper mot Finland där nu Ari Holopainen är landslagstränare.

 Även Viktor Hjelm var landslagsuttagen i P19 som hade läger i Västerås i slutet av förra veckan. Tyvärr satte fotskadan stopp för Viktor.

-Det var synd, men Viktor är en mycket bra och spännande spelare som vi fått fina referenser ifrån. Han är helt klart med i bilden även framöver, säger biträdande förbundskapten Sergei In-Fa-Lin. VM för P19 spelas i ryska Syktyvkar i vinter, som ligger beläget cirka 130 mil nordost om Moskva och där Sverige skall försöka försvara sitt guld från Trollhättan 2016. Förhoppningsvis med Viktor Hjelm med i truppen.

Skribent: Niklas Thonander