3-3 och oavgjort i derbyt mot Villa Lidköping

IFK Vänersborg gjorde en storartad insats borta mot Villa Lidköping i derbyt och man fick med sig en poäng hem till Vänersborg. Matchen slutade 3-3, efter en riktig kämpainsats av IFK i en mycket bra bandymatch.

IFK Vänersborg gjorde en storartad insats borta mot Villa Lidköping i derbyt och man fick med sig en poäng hem till Vänersborg. Matchen slutade 3-3, efter en riktig kämpainsats av IFK i en mycket bra bandymatch.

-Det känns jättebra, sa Ari Holopainen efter matchen. Det är ändå bara en poäng men man får vara nöjd med det också ibland. Vi gjorde det bra, speciellt med tanke på att vi spelade nästan hela andra halvleken med en man kort.

Snabba hörnmål

Matchen fick en blixtrande start då IFK tog ledningen redan efter 69 sekunder när Jocke Hedqvist klämde in matchen första hörna. Det stannade inte där utan knappt två minuter senare hade Villa kvitterat genom Joakim Andersson, och alltså 1-1 innan tre minuter var spelade.

Ytterligare drygt fem minuter senare fick IFK sin andra hörna och även den resulterade. Denna gång var det Joakim ”Kimmen” Johansson som var målskytt. Två mål på två hörnor, att jämföras med onsdagens match mot Vetlanda då IFK hade 15 hörnor och ingen som resulterande. Det svänger fort i bandy!

-Så är det i bandy, och idag var det viktigt att vi satte hörnorna, menade Holopainen.

Med denna start så förstår ni att det var bandy av allra högsta klass och IFK Vänersborg hängde med i svängarna minst lika bra som sina namnkunniga motståndare från Lidköping. Den 4473 stora publiken i Sparbanken Lidköping Arena fick i den första halvleken se bandy av allra högsta klass.  

-Prestationsmässigt gjorde vi det verkligen bra, och vi följde vår match plan fullt ut. Vi försvarade oss kollektivt bra och vi skapade också många fina lägen framåt, analyserade Holopainen.

Många utvisningar

Kanske gick det lite väl snabbt för IFK ibland för man drog på sig att antal utvisningar, och det var när Juho Liukkonen satt utvisad som David Karlsson fixade Villas kvittering fram till 2-2 som också stod sig halvleken ut.

Efter paus gjorde också Villa 3-2 ganska så tidigt och då satt både Emil Viklund och Olle Berglund på utvisningsbänken. Med ett så tidigt ledningsmål i andra halvlek var det nog många som trodde att Villa skulle ta över matchen. Spelmässigt hade Villa ett övertag men IFK stod upp bra med sitt fina försvarsspel och man vågade också gå på anfall.

Solomål av Robin

Rätt som det var så tog sig Robin Lundqvist hela vägen igenom Villa-försvaret och helt solo gjorde han 3-3 med en dryg halvtimma kvar av matchen.

Återstoden av tiden gick mest i hemmalagets favör men IFK fortsatte med sitt fina försvarsarbete och längst bak gjorde Kimmo Kyllönen ett antal svettiga räddningar. IFK fortsatte att dra på sig utvisningar och matchen sista 20 minuter spelade man konstant med en man mindre på isen och ett tag var man till och med två man kort. 

-Jag tyckte inte domarinsatsen var bra. Och jag tror inte heller Villa var nöjda med domarna. En del tveksamma utvisningar för både oss och för dem i en match som var ganska så snäll. Utvisningarna gjorde att det blev en konstig match i den andra halvleken, sa Ari Holopainen.

Hursomhelst så redde IFK ut situationen och fick välförtjänt med sig en poäng hem till Vänersborg. Den första poängen på flera år. 

Ari Holopainen ville inte hylla någon specifik spelare efter matchen utan han var nöjd med laginsatsen.

-Alla gjorde det bra, och jag tittar mest på helheten som lag. Idag kände vi tryggheten i spelet och då blir det också en bra prestation från vår sida.

Nu tar elitserien ett uppehåll för landskamper kommande helg, och nästa match för IFK Vänersborg är den 12 december hemma mot nykomlingen Frillesås. Välkomna då!

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson