IFK Slutspelsklara efter storseger mot Kalix

1b1a2160

Olle Berglund gjorde en mycket bra match mot Kalix och gjorde även sitt första mål för säsongen. Foto Måns Johansson


IFK Vänersborg är klara för slutspel. Detta efter att man besegrat Kalix hemma med 9–1, samtidigt som utmanaren om slutspelsplatsen Broberg/Söderhamn förlorade mot Edsbyn. Detta innebar såklart en väldigt glad och uppsluppen stämning i IFK: s omklädningsrums med både sång och hurrarop. Tränaren Ari Holopainen var glad men kanske allra mest lättad:

-Visst är det en lättnad att slutspelsplatsen är klar, och nu kan vi slappna av lite, sa Ari. Alla experter dömde ut oss på förhand så det är klart att det känns väldigt bra att ha fixat detta. Vi har slarvat bort en del poäng under vägen men ändå lyckats med vårt mål att gå till slutspel. En tabell ljuger aldrig så jag tycker det är mer än rättvist.    

Även Mikko Lukkarila var glad. I reportaget inför matchen hade vi en bild på en glad och skrattande Mikko och den bilden stämde väl in på honom efter matchen.

-Jag är mer än glad, sa Mikko. Nu ska jag njuta hela helgen av detta och jag hoppas och tror att solen skiner imorgon. Ari har satt tydliga mål för oss hur vi ska spela och agera, och det är oerhört skönt att vi klarat detta och få visa alla de som inte trott på oss. Vi själva har i alla fall trott på slutspel hela tiden.

Kvällens match mot Kalix är egentligen inte så mycket att orda om. Det var klasskillnad mellan lagen och långa stunder gjorde hemmalaget lite som man ville. Vi kan dock notera följande:

– Kalixsonen Emil Viklund gjorde 1–0 redan efter knappt två minuter när han solo körde genom Kalixförsvaret och rullade bollen mellan benen på Björn Hellman i målet.

– Emils brorsa, Simon Viklund kvitterade för Kalix på en hörna lite senare.

– 2-1 till IFK 38 sekunder efter kvitteringen och matchens snyggaste mål. Jocke Hedqvist slog ett stenhårt inlägg från kortlinjen som Mikko Lukkarila stötte in på tennis.

– 3-1 gjorde Olle Berglund, och det var hans första mål för säsongen.

Sedan rullade det på för hemmalaget och målen kom med jämna mellanrum. Mikko Lukkarila gjorde ytterligare två mål och det gjorde även Johan Koch. Emil Viklund satte också ett till, och så gjorde såklart Jocke Hedqvist ett hörnmål.

Mikko Lukkarila hade alltså fler anledningar till att vara glad, han blev ju också tremålsskytt.

-Det var tur att jag gjorde tre mål för jag missade också en del. Jag hade två rena frilägen som jag missade och ett tag tänkte jag nästan ge upp och åka hem till Tornio, sa han med ett skratt.

Nu väntar Edsbyn borta i sista omgången innan topplagen ska välja slutspels motståndare.

-Vi ska njuta av detta och sedan ska vi göra en oerhört bra prestation i sista matchen och få med oss en go känsla in i slutspelet, sa Ari Holopainen, som inte funderade speciellt mycket på vem de får möta i kvartsfinal.

-Det spelar ingen roll. Vi har allt att vinna i ett slutspel, menade Ari.

Mikko Lukkarila är inne på samma linje.

-Vi kan inte påverka så vi får se vem det blir. Men skulle jag få välja så skulle jag vilja möta Edsbyn i kvarten. Jag tycker de spelar en positiv bandy och de har passat oss bra. Det viktigaste är nu att vi inte är nöjda utan verkligen tror på det även i slutspelet. Gör alla sitt jobb och sin roll fullt ut så kan det gå riktigt bra. Som jag sa igår så är vi väldigt bra när vi är som bäst, avslutade Mikko Lukkarilla fortfarande lika glad?

 

pk3998

I inför reportaget undrade vi om Mikko Lukkarila skulle vara glad efter Kalix matchen, och det var han verkligen- Foto: Patrik Karlsson

Text: Svante Johansson

Elitrapport

Bandyplay – Highlights

Radio Väst