IFK skriver nytt kontrakt med årets spelare

Årets spelare i IFK Vänersborg Emil Viklund och IFK har kommit överens om att redan nu förlänga Emils kontrakt över tre nya säsonger. Kontraktet är på 2+1 år.

– Emil är en av våra mest tongivande spelare. Han har bidragit med en hög och jämn nivå och den utvecklingskurva Emil haft under den senaste säsongen är enastående. Han har dessutom visat att han har förmåga att kliva fram när det gäller som mest. Vi fortsätter bygga långsiktigt och Emil är en viktig pusselbit,  säger Tommy Hjert om det nya kontraktet.

Stefan Karlsson är inne på samma spår. – Emil har haft en fantastik utveckling och det är naturligtvis glädjande att hans kontrakt förlängs. Emil är ett föredöme när det gäller träning och han är otroligt ambitiös och seriös i sin inställning. Man kan säga att Emil själv påverkat sin egen utveckling, avslutar Stefan.

Så här berättar Emil själv om sitt beslut.

– Jag valde att förlänga med IFK för att jag känner att vi har något bra på gång, och jag tror verkligen att vi kan ta ytterligare steg som lag och utmana om finalplatserna. Sen är vi är ett härligt gäng och jag trivs i Vänersborg. Det känns helt rätt att fortsätta i IFK, då jag känner att jag utvecklas för varje år som går och jag ser bara möjligheter att fortsätta utvecklas ytterligare i den blåvita tröjan. Andra bitar som jag vägt in i mitt beslut är den starka organisation som IFK har och att det finns många driftiga människor som engagerar sig i föreningen.

Avslutningsvis kan jag bara säga att jag redan längtar till nästa säsong, att få kliva ut på isen i Arenan inför hemmapubliken är det bästa som finns!

En vanlig syn den senaste säsongen. Emil Viklund med bollkontroll förbi motståndare i hög fart!