IFK – SIRIUS 9-2 (5-0)

IFK Vänersborg besegrade IK Sirius på onsdagskvällen i Arenan.

Matchen slutade hela 9-2 (5-0) och avgjordes i slutet av första halvlek då IFK gick från 2-0 till 5-0 de sista fem minuterna och stod på nytt för en alldeles strålande insats. -Vi gör en väldigt bra första halvlek, där vi spelar med fart och med många spelare involverade i anfallsspelet. Vi skapar många chanser och killarna jobbar kopiöst tillbaka i defensiven. Robin Lundqvist och Robin Öhrlund är helt outstanding första 45 minuterna och styr och ställer fullständigt. I andra inleder vi lite svagt, men kommer tillbaka spelmässigt efter en tidig timeout och fullföljer matchen på ett bra sätt. En härlig seger och jag är mycket nöjd med killarnas insats, sa en av förklarliga skäl mycket nöjd IFK-tränare Ari Holopainen. 

Emil Viklund gav sitt IFK ledningen efter sju minuters spel, sedan han påpassligt rakat in returen som Siriusmålvakten Erik Persson lämnade på Jocke Hedqvist avslut. Felix Callander som var tillbaka i laget igen efter att ha missat de senaste matcherna gjorde 2-0 i 28:de minuten och stod för en mycket fin insats. IFK visade åter prov på ett fantastiskt hörnskytte och både 3-0 (Jocke Hedqvist) och 4-0 målet (Emil Viklund) tillkom på just hörnor i slutskedet av halvleken innan Robin Öhrlund som återigen var strålande gjorde 5-0 (47 min), vilket var resultatet efter halva matchen spelad. 

-Jag tycker vi är strålande bra första halvlek och bjuder publiken på mycket fin bandy. Spelarna jobbar kopiöst och det syns att vi idag har en annan trygghet i vårat spel. Vi har blivit svårare att läsa och har många som är mycket delaktiga, och vi fuskar inte i defensiven utan killarna tar ett stort defensivt ansvar. Bortsett några minuter i inledningen av den andra halvleken är jag mycket nöjd med matchen, sa IFK:s huvudtränare Ari Holopainen. 

Jimi Heinonen som var bäst hos gästande Sirius reducerade i upptakten av den andra halvleken innan kapten Hedqvist ökade på efter en ny hörna. Jesper Öhrlund gjorde sedan 7-1 innan Callander utökade till 8-2 och med sitt andra för kvällen innan Emil Viklund avslutade med sitt tredje och 9-2. Innan dess hade Jimi Heinonen reducerat med sitt andra för kvällen då han reducerade för sitt Sirius. 

Noterbart är att IFK har ett ruskigt hörnskytte (26%). Tre nya idag och IFK har flera stora hot från båda håll med flera kanonjärer. Defensivt imponerar IFK igen och allra längs bak är finländske burlejonet Kimmo Kyllönen mycket stabil som vanligt. Det ser onekligen bra ut för IFK som spelar en riktigt fin bandy. 

-Nu väntar AIK och det blir en tuff prövning för oss. AIK är inte alls oävna och det blir en tuff, men mycket inspirerande uppgift för oss på fredag kväll. Nu skall vi njuta av den här vinsten och det är bara att hoppas att publiken kommer och stöttar oss framöver. Vi spelar en attraktiv och mycket trevlig bandy. Spelarna är värda att folket kommer och stöttar oss. Det betyder så oerhört mycket för laget och killarna längre fram, avslutade Ari Holopainen. 

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno