IFK seger med 6-3 mot Tellus

IFK Vänersborg hemmabesegrade IK Tellus med stabila 6-3. Det var ingen direkt höjdarmatch men som IFK-tränaren Ari Holopainen sa efter matchen:

IFK Vänersborg hemmabesegrade IK Tellus med stabila 6-3. Det var ingen direkt höjdarmatch men som IFK-tränaren Ari Holopainen sa efter matchen:

-Det var inte det vackraste spelet vi bjöd på idag, men det var två nya friska poäng in på kontot. Vi kontrollerade matchen och var stabila, sa Ari.

Nej det blev ingen spelmässig höjdare även om matchen inleddes positivt de första tio minuterna. Under de minuterna skapade lagen två vassa chanser vardera, men efter det så dog halvleken ut.

-Vi var inte bra i den första halvleken. Jag tror vi var lite spända efter de senaste matcherna då vi inte har varit riktigt på topp. De första femton minuterna var bra men sedan fastnade vi och kunde inte växla tillbaka till vårt spel, analyserade Holopainen.

IFK hade helt enkelt svårt att få hål på stockholmarna och det släppte först när man fick utdelning på fasta situationer. Först slog Joakim ”Kimmen” Johansson in en hörna efter en dryg halvtimma. Och sedan fyllde Jocke Hedqvist på med 2-0 på straff, detta efter att comebackande Johan Koch blivit hakad framför mål.

Så långt bra för hemmalaget, men strax innan paus gjorde Martin Krigh i Tellus 2-1 när han tog vara på en retur i IFK:s straffområde, och det resultatet stod sig till halvtidsvilan. 

-Vi sa i paus att vi måste ha längre anfall och spela på fler spelare, men också att vi måste ha koll på defensiven. Jag tycker att efter paus försökte vi i alla fall att spela bandy, och som jag sa så tycker jag att vi kontrollerade matchen helt, förklarade Ari Holopainen.

Hedqvist hat-trick på straffar

Ja efter vilan var det mycket IFK Vänersborg på isen, men det tog ändå drygt 20 minuter innan man fick utdelning, och det var återigen Jocke Hedqvist (bilden) som satte en straff. Emil Viklund gjorde 4-1 på ett elegant sologenombrott där han avslutade med att rulla in bollen från kortlinjen, innan det var dags för Jocke Hedqvist igen på straff. Jocke gjorde inget misstag denna gången heller utan slog säkert in sin tredje straff för kvällen och det var rekord för Hedqvist eller?

-Jag vet faktiskt inte, sa Jocke. Inte vad jag kan minnas så har jag satt tre straffar i samma match, men det finns nog andra som har bättre koll på statistiken, fortsatte han med ett leende.

-Det gick lite trögt idag men vi fick med oss två poäng och det är det som räknas, menade IFK-kaptenen.

5-1 till IFK och matchen kändes klar men Tellus stack upp och först satte Axel Örn Ekblom en hörna, och sedan gjorde Tobias Björklund 5-3 med matchens delikatess. Björklund plockade ner bollen på volley framför Kimmo Kyllönen i hemmamålet och sedan lobbande han bollen över Kimmo. Riktigt snyggt.

Johan Koch som dagen till ära förlängde sitt kontrakt med IFK i två år, fick sedan avsluta målskyttet när han tog vara på Robin Öhrlunds fina framspelning.

Med segern så fortsätter IFK att jaga Hammarby om den sista kvartsfinalplatsen och jakten går vidare redan på söndag när IFK möter Sandviken borta.

-Det blir en bra genomkörare innan VM-uppehållet, sa Ari Holopainen. Det kanske är den svåraste bortamatchen för säsongen så egentligen är det bara att köra.  

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Radio Väst

Bandyplay – highlights

Elitrapport