Seger med 3-2 hemma mot Tellus

Det blev en knapp seger mot ett kämpande Tellus.

Matchinledningen var trevande från två försiktiga lag. När sedan hemmalaget höjde tempot så resulterade det i fyra hörnor som var nära att ge ett ledningsmål. Emil Viklund hade ett par skott utifrån som Tellus målvakt Jakob Knutsson klarade av.

Det var ändå Tellus som var närmast att ta ledningen med ett skott i ribban och en vass hörna direkt på det. IFK kom med fart men det var trångt innanför Tellus straffområde så avsluten blev inte riktigt rejäla. Skotten kom istället från distans där försvararna täckte eller så räddade målvakten. I första halvleks sista minut fick hemmalaget hål på gästerna. Adam Blomster fick in bollen efter ett fin uppåkning av Robin Lundqvist. Pausledning med 1-0 var rättvis. IFK anfall blev ofta för plottriga och inte tillräckligt distinkta.

– Det var skönt att få den innan halvtid och skönt att kunna gå in med ledning. Det är en jäkla skillnad mot 0-0. Första halvlek var ändå hyfsad och stabil. Vi har många lägen men får inte in bollen och då är det ett jämnare resultat än matchbilden, säger målskytten Adam Blomster.

Elva minuter in på andra kvitterade Tellus när Marcus Wikman frispelades och satte 1-1.

Snabb replik från IFK och 2-1 genom Niclas Nyqvist efter passning från Adam Herou Löf.

Blåvitt försökte tas sig igenom Tellus försvar upprepade gånger men det fanns en viss osäkerhet i passningsspelet som gjorde att det inte blev några direkta avslut. Spelövertaget var markant och IFK låg i men marginalerna fanns inte där.

– I andra halvlek var vi inte på samma nivå riktigt och skapade inte lika mycket lägen heller och då blir det tight när de får in en boll. När vi inte får in bollarna så kan det låsa sig också. Tellus kämpade bra, dom krigar på och är tighta också, ännu mer i andra halvlek.

Niklas Holopainen fick en bra träff i 84:e minuten och satte 3-1 som kändes befriande efter ett krampaktigt anfallsspel.

Helt avgjort var det inte, Tellus reducerade på straff till 2-3 genom Marcus Magnusson i slutminuten.

– Farten finns det men vi måste vara noggrannare helt enkelt. Jätteskönt med två poäng, det är det viktigaste, tycker Adam Blomster.

Nästa match för IFK är borta mot Vetlanda onsdag 8 december.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Mikael Larsson / Patrik Karlsson