IFK Seger i Svenska cup för J-19

IFK Vänersborgs J-19 hade inga bekymmer med att besegra IFK Motala när Svenska Cupen drog igång på söndagen.

Matchen slutade hela 8-1 till IFK efter 3-0 i paus som gjorde en fin insats och hade bud på fler mål med både missade frilägen och ramträff. Samuel Baatz stod för fyra av målen.

-Vi har bara fokuserat på vår defensiv så här i inledningen på säsongen, och man ser att det var vår första match. Potentialen i laget är dock mycket hög, och vi är som helhet nöjda med vår insats. Liberon Lukas Brorsson var vår bäste spelare och förtjänar bäst betyg tillsammans med Hugo Andersson.

Samuel Baatz behövde bara två minuter på sig att ge IFK ledningen och efter en aningen trevande start tog blåvitt allt eftersom helt över kommandot. När Filip Larsson utökade till 2-0 i matchens 27 minut var det fullt logiskt efter flera kanonlägen och stor spelmässig dominans. Samuel Baatz andra mål för dagen kom precis i slutskedet av den första halvleken, utsökt assisterad av Lukas Forsström och innebar 3-0 för IFK.

I den andra halvleken fortsatte IFK Vänersborg att trumma på och skapade bland annat  tre hörnor innan Sebastian Wahlberg gjorde 4-0 för ett överlägset IFK. IFK Motala reducerade till 4-1 på straff genom Adam Lönn innan Samuel Baatz gjorde sitt tredje- och IFK:s femte i den 61 matchminuten och Sebastian Wahlberg stod för sitt andra mål i matchen 66 minut och som betydde 6-1. 7-1 och 8-1 kom i slutminuterna av Hugo Sjöling och Samuel Baatz.  I övrigt kan noteras att Hugo Andersson som igår var så duktig i sin A-lagsdebut stod för tre  assist och tillhörde en av planens främsta. Närmast väntar Readys A-lag för J-19 innan det blir tuffare då Villa väntar på bortaplan i Svenska Cupens andra match.

Samuel Baatz 4+0  Sebastian Wahlberg 2+0 Philip Larsson 1+1 Hugo Sjöling 1+0 Hugo Andersson 0+3 Lukas Forsström 0+2 Robin Björkestam 0+1

 

text: Niklas Thonander

foto: Mikael Larsson