IFK-seger i Genrepet

8 Felix Pherson, nyförvärv och tvåmålsskytt mot Gripen

IFK Vänersborg vann genrepet mot Gripen Trollhättan med klara 9-3, efter 5-0 i halvtid.

-Vi gör det bra idag, speciellt första halvlek. Efter paus tappar vi lite fart, men det blir lätt så när man leder så klart som vi gör, sa en nöjd IFK-tränare Stefan Karlsson efter matchen.

Gripen stretade annars emot ganska så bra under inledningen. Men när IFK väl fick hål på dem efter en dryg kvart, så rullade det på ganska så bra för de blåvita.Felix Pehrson var det som spräckte Gripens nolla.

Nils Berner, Adam Herou-Löf, Felix Pehrson igen och slutligen Robin Lundqvist hette IFK-målskyttarna i den första halvleken. Det var det unga gardet som svarade för målen kan man säga ,och alla målen var spelmål.

-Som sagt, vi gör en väldigt bra första halvlek. Vi har ett bra tempo i passningarna och kommer rätt i offensiven. Vi hotar i djupled och har också mera lyft, så det såg riktigt bra ut, tyckte tränar-Karlsson.

I den andra halvan tilläts Gripen komma upp lite mer i banan och totalt lyckades man åstadkomma tre mål. Det man minns var Tony Eklinds 5-1, som var en riktig kanon precis under ribban. IFK var ändå lite värre, och fick till fyra fullträffar.

Om det före paus var spelmål från ungdomarna så var det nu de äldre och rutinerade som klev fram och det var på fasta situationer. Jocke Hedqvist satte en hörna och en straff, och Mikko Lukkarila satte en hörna. Däremellan hann Christoffer Fagerström göra 7-1 på en fin framspelning från Petter Andersson.

IFK vann alltså hörnstatistiken med 2-0, och det var ju något som man hade på förbättringslistan från World Cup.

-Det var väldigt positivt, tyckte Stefan Karlsson. Det var också en del annat som var mycket bättre idag jämfört med de senaste cup-matcherna.  Det blir ett annat spel, och man har lite mer tid när man spelar 2×45. Nu ska vi jobba på fram till seriestarten och finslipa lite till. Totalt sett känns det bra, och vi ser mycket fram emot seriepremiären.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson