IFK seger borta mot Edsbyn

Robin Öhrlund gjorde sitt första elitseriemål mot Edsbyn

Det blev en svängig tillställning mellan Edsbyn och IFK Vänersborg, men IFK var det starkaste och bästa laget och vann med 6-4. Därmed bästa tänkbara start för IFK i årets elitserie med två raka segrar.

Det ska direkt sägas att det var en väldigt bra bandymatch mellan två jämna lag, och det påminde lite om den brottningsmatch som Stefan Karlsson spådde på förhand. Båda lagen var nere i brygga, men lyckades kravla sig upp igen, men till slut var IFK den starkare av de två och kunde lägga ner Edsbyn på rygg.

– Det var en jämn match mellan två bra lag där vi lyckades jobba till oss marginalerna. Det känns oerhört skönt att få med sig två poäng hem från Edsbyn, sa en nöjd Stefan Karlsson.

IFK inledde matchen väldigt bra, och innan tolv minuter var spelade hade man skaffat sig en 2-0 ledning, och det var två otrolig snygga mål, båda inslagna på volley. Först Nikita Ivanovs lyftning till Mikko Lukarilla som återigen öppnade målskyttet för IFK. Sedan fick Jocke Hedqvist på en härlig träff på en misslyckad rensning från Edsbyn. Så långt såg det väldigt bra ut för våra killar.

Matchbilden svängde dock och Edsbyn jobbade sig in i matchen. Först reducerade man på ett långskott, och sedan gjorde man 2-2 på en hörnretur. Däremellan hade man också en straff, men den räddade David Borvall. David som var IFK:s bäste för kvällen.

David Borvall var IFK:s bäste och räddade bland annat en straff

IFK lyckades dock kravla sig ur detta grepp, och innan pausen tog man ledningen på nytt. En genialisk framspelning från Sergei Lomanov till Felix Pehrson som elegant plockade med sig bollen på volley och rullade in den.

– Båda lagen hade sina perioder så det gick lite fram och tillbaka. Men jag är väldigt nöjd över den mentala biten idag. Att vi lyckas komma tillbaka efter lite sämre perioder, och att vi också vänder matchen, förklarade Karlsson.

Man trodde nog att IFK ledningen i paus skulle ge nya krafter, men redan efter drygt tio minuter hade Edsbyn vänt matchen med två snabba mål inom loppet av 90 sekunder. Först en hörna och sedan återigen ett långskott som smet förbi Borvall, och nu var IFK verkligen nere i brygga.

– Vi kände ändå att vi var med i matchen så det påverkade oss inte så mycket att vi kom i underläge. Vi jobbade på och tog det därifrån, och jag tycker faktiskt vi tog över matchen efter att de tagit ledningen.

IFK lyckades alltså komma ur Edsbyns grepp, och med tre raka mål blev det fallseger för IFK. Robin Öhrlund fick göra sitt första mål i Elitserien när han förvaltade Bulatovs lyftning och elegant satte 4-4. 5-4 gjorde Felix Pehrson när han tog tillvara på en misslyckad rensning från hemmaförsvaret, och det sista målet gjorde Emil Viklund som också fick tag på ett felpass och distanssköt in segermålet.

– Det är laget som gör att vi vinner idag. Vi har en stark trupp och är tunga att möta och det märktes idag. Jag vill ändå berömma Mathias ”Pumpen” Johansson som kliver in och spelar libero och gör det oerhört säkert. En stor eloge också till Sergei Lomanov, som är så smart i sitt spel. Han bär laget framåt och gör sina medspelare bättre, berömde Stefan Karlsson.

Nästa match är hemma på onsdag då man möter Tillberga Bandy. Ett Tillberga som kommer med mycket självförtroende då de vann sin premiär match mot Kalix ikväll med 3-0.

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

Bandyplay – se höjdpnkter

TTELA

Bandypuls

Matchrapport