IFK räckte inte till mot Sandviken

1b1a1532

Mikko Lukarilla en av IFK:s målskyttar mot Sandviken. Foto: Måns Johansson


IFK Vänersborg räckte inte till i den första matchen i bandyvecka De Luxe, utan förlorade mot gästande Sandviken med 3-6. Ett resultat som speglade matchen väl, då SAIK hade kontroll på de flesta av de nittio minuterna.

-Vi kommer fel från början och får aldrig igång vårt spel varken defensivt eller offensivt, sa IFK-tränaren Ari Holopainen efter matchen. Vi gav oss helt enkelt inte chansen, fortsatte han.

Ska sanningen fram så blev det ingen riktigt het batalj som de 1926 personerna på läktaren fick bevittna. Stundtals såg det lite lojt och tempofattigt ut, och det var heller inte så mycket målchanser, förutom den sista kvarten då lagen gjorde tre mål vardera.

-Vi får inte glömma bort att vi möter ett bra lag, och vi har kanske lite respekt för dem. Men vi blev stillastående i vårt försvarsspel och då fick vi heller ingen fart i anfallsspelet. Vi får helt enkelt inte igång vår grundfart, förklarade Holopainen.

IFK-liberon Simon Blomqvist är inne på samma linje.

-Sandviken är bra, och vi räckte inte till idag. Vi är inte riktigt där utan de kan styra matchen som de vill.

I IFK-målet gjorde Martin Larsson sin elitseriedebut, då Kimmo Kyllönen låg hemma sjuk. Martin gjorde en riktigt bra match och inledningsvis räddade han flera givna lägen.

-Martin gör det riktigt bra, framförallt i den första halvleken, berömde Ari Holopainen.

Martin Larsson gjorde sin elitseriedebut mot Sandviken

Trots Martin fina spel före paus så fick han ändå släppa in två bollar. Först ett sologenombrott av Ted Haraldsson som avslutade med att lyfta upp bollen i nättaket. Tvåan satte Christoffer Edlund på ett friläge, ett friläge som han blev bjuden på av en IFK-försvarare.

Efter paus fortsatte matchen i samma tempo och när Christoffer Edlund gjorde 3-0 till gästerna så kändes det avgjort.

-SAIK är svåra att möta för de jobbar oerhört hårt för varandra, och de åker mycket skridsko, även om det inte alltid går jättefort. De har också väldigt bra fart på bollen så det är lätt att man blir stillastående när man möter dem, och det blev vi då och då, menade Simon Blomqvist.

3-0 stod sig tills det var en kvart kvar att spela innan det var dags för IFK att kliva in i målprotokollet. Jocke Hedqvist drog på ett skott från straffområdeslinjen som smet in vid Joel Othens stolpe. Glädjen blev kortvarig då Erik Säfström gjorde 4-1 med en kanon i nättaket två minuter senare. IFK reducerade på nytt efter ett genombrott av Emil Viklund, men även denna gång replikerade Erik Säfström med ett nästan identiskt mål som det förra.

Sedan gjorde Mikko Lukarilla 3-5 men även denna gång replikerade SAIK snabbt genom Christoffer Edlund som därmed också fastställde slutresultatet.

-Edlund och Säfström söker sina favoritlägen och då är de inte lätta att stoppa, menade Simon Blomqvist.

Förutom Martin Larsson så syntes Robin Öhrlund och Emil Viklund mest i hemmalaget. De två hade den klart bästa farten av hemmakillarna denna afton.

Bandyvecka De Luxe fortsätter nu på fredag då Villa-Lidköping kommer till Arenan. Simon Blomqvist tycker det är skönt att det är match så snart igen.

-Det ska inte bli några problem att ladda om inför Villa matchen. Nu ska ta hand om oss och sedan ska vi ladda batterierna rejält tills på fredag, lovade Simon.

-Förr eller senare så kommer det en sådan här match där vi inte kommer upp i nivå. Idag var vi inte där och gav oss inte chansen helt enkelt. Det är bara att bryta ihop och börja om, sa Ari Holopainen.

Så det blir revansch mot Villa nu på fredag.

-Vi ska framförallt ta revansch på oss själva och visa hemmapubliken att vi kan spela bra bandy, det är det som gäller, avslutade Ari.

Text: Svante Johansson

Radio Väst

Elitrapport

Foto: Patrik Karlsson & Måns Johansson