IFK nollade Kungälv

Sedan gårdagens match hade ett par förändringar gjorts i IFK:s lag. Martin Röing vilade och ersattes som libero av Richard Wallin Kamperin, medan Joakim Johansson tog hand om högerbacksplatsen. Henric Eriksson och Joakim Hedqvist var också tillbaka i laget liksom Gabriel Bridholm i målet.

Seg första halvlek

Likt matchen mot Gripen ställdes IFK Vänersborg mot ett lag som backade hem djupt i försvarsspelet och det gjorde det svårt för Vänersborg att få upp farten i anfallsspelet. Istället fick man ägna sig åt bollsläpp och att gå runt på kanterna, dock utan lycka inledningsvis. Kungälv spelade okej med boll, hittade ganska ofta fram med bra uppspel till anfallarna, men Vänersborgsförsvaret stod upp bra längst bak och Kungälv hade svårt att skapa riktigt heta målchanser.

Vänersborg kom inte heller någonstans men i den 23 minuten skaffade man fram en hörna som Henric Eriksson rakade upp i krysset. Därefter följde en händelsefattig period i matchen innan Johan Koch lyste upp det gråa med ett typiskt sologenombrott och 2-0 till det för dagen vitklädda Vänersborg. Strax efteråt vann Adam Herou Löf bollen på Kungälvs planhalva, Robin Lundqvist snappade upp den och knackade in 3-0 i det bortre krysset.

Sett till matchbild och målchanser var 3-0 möjligvis i överkant för IFK Vänersborg. Kungälv ägde en hel del boll och hade en del halvchanser utan att få till avsluten. I den andra halvleken skulle det dock bara vara ett lag på isen.

Bättre delaktighet i andra

Redan efter en och en halv minut frispelade Johan Koch Christoffer Fagerström efter ett fint anfall och ”Fager” tryckte distinkt in 4-0. Knappt fem minuter senare åkte sig Fagerström loss och spelade in bollen framför mål där Nils Berner blev hindrad från att avsluta med straff som resultat. Den sköt Joakim Hedqvist distinkt in till 5-0.

IFK Vänersborg fortsatte spela bra med stor delaktighet i offensiven och i kombination med ett aggressivt försvarsspel fick man Kungälv att gå på knäna och västkustarnas offensiva spel dog mer eller mindre helt ut i andra halvlek. I ett av få Kungälvsanfall fixade man dock fram en straff, som Mikko Lukkarila dessvärre för Kungälvs del sköt över.

Adams första A-lagsmål

Istället kunde Joakim Hedqvist hitta Christoffer Fagerström på vänsterkanten med kvarten kvar, och Christoffer vek in i straffområdet och sköt in sitt andra mål för kvällen mellan benen på Kungälvs målvakt. Adam Herou Löf avslutade sedan målskyttet med sitt första A-lagsmål efter ett fint anfall där Robin Lundqvist kom runt på kanten och spelade in till Herou Löf som enkelt kunde styra in 7-0.

En stabil och mycket väl genomförd match av IFK Vänersborg som utan större problem betvingade elitseriekollegan IFK Kungälv. Hela laget gör en bra match där samtliga spelare är delaktiga i både offensiv och defensiv. Adam Herou Löf går in och spelar central mittfältare i den här matchen och gör ett mål och en assist, och även Adam Blomster och Joakim Johansson visade att de förtjänar speltid i vinter.

Christoffer Fagerström, Robin Lundqvist, Johan Koch och Olle Sundin var alla pigga och drivande i IFK:s spel och förtjänar extra beröm. Gabriel Bridholm fick hålla nollan men hade inte heller särskilt mycket att göra under matchen.

Mer om matchen:

Matchrapport

ifkkungalv.se

 

MISSA INTE I MORGON SÖNDAG bl a:

10.30-14.00 Bissen Brainwalk,

15.00 IFK Vänersborg – Villa Lidköping

08.00 J18 IFK Vänersborg – Hammarby

> Mer info