IFK möter Vetlanda hemma i Familjefesten

Välkomna till arenan på lördag för Familjefesten, en heldag med aktiviteter som avslutas med att IFK Vänersborg tar emot Vetlanda i Elitserien kl 15.00. Inför matchen har vi stämt av läget med assisterande tränare Robert Mayborn.

IFK går in i matchen med en härlig seger i bagaget där laget hade islossning i andra halvlek och vann till slut matchen med klara 8-2 mot ett hårt kämpande Rättvik. En halvlek att bygga vidare på för laget vilket vi förhoppningsvis får se redan nu imorgon då Vetlanda BK kommer på besök.

I Vetlanda BK finner vi en gammal IFK-bekanting, Olle Berglund som nu gör sin tredje säsong i Vetlanda. Vetlanda är ett lag som varje säsong på senare tid alltid aspirerar på en slutspelsplats och ser ut att göra det även denna säsong då man ligger på 3e plats med 8 poäng inspelade. I senaste matchen mot Bollnäs så spelade man 3-3 vilket får ses som imponerande då Bollnäs i dagsläget toppar tabellen i Elitserien, det var till och med Bollnäs första poängtapp för i år.

Inför matchen har vi tagit oss ett snack med assisterande tränare Robert Mayborn. 

Vinst mot Rättvik senast – vad tar ni med er från den matchen?

Det var en riktigt skön vinst. Väldigt bra för laget också att vi fick in en hel del bollar och att vi kunde spela ut i andra halvlek precis så som vi vill spela med hög delaktighet. Det var inte fel att vi satte ett par hörnor heller.

Första halvlek var lite trevande och vi kanske inte följde matchplanen som vi hade bestämt till punkt och pricka. I andra halvlek korrigerade vi en del och därefter i andra halvlek kunde vi spela vårt spel och då får vi också utdelning. Vi blev lite för åkande i första halvlek, vi saknade lite ett snabbare bolltempo det blev snarare lite mer egna åkningar och det blir lätt så att man som spelare vill ta extra ansvar när det inte går vägen. Men vi tror nyckeln för oss är att alla i laget ska delta, då är vi som bäst.

Vad tror du vi kan förvänta oss för match mot Vetlanda?

Vetlanda är ett bra lag, dom har många bra skridskoåkare i laget och spelar gärna väldigt kompakt och deras vapen är deras kontringsspel där dom är riktigt vassa. Det ska vi se till att inte bjuda på utan vi ska försöka spela tätt och se till att inte bjuda på något utan försöka utnyttja deras misstag i stället. Det gäller att vi är fokuserade och disciplinerade i 90 minuter mot Vetlanda men gör vi det vi ska så kommer det bli en spännande match och förhoppningsvis kan det räcka till seger.  

Några veteraner (Alexander Mayborn, Henrik Bergeius) tränar med IFK – är några aktuella för spel?

Dom har hittills bara varit med på en träning, vi hoppas att deras erfarenhet ska ingjuta lite extra mod i truppen. Det är lite av en säkerhetsåtgärd, vi ska främst se det som en back-up ut ifall vi skulle få ytterligare bortfall. Förhoppningen är att inte behöva spela dom men vi vill ha dom med lite isträning i kroppen ifall det skulle bli så att vi behöver aktivera dom i matchsammanhang.  Men jag vill också passa på att ge en stor eloge till laget som verkligen tränar på med ett stort fokus och bestämdhet trots skador, sjukdomar och avstängning så har alla i laget verkligen gått samman och gör sitt yttersta varje dag.

Vilka är ej tillgängliga mot Vetlanda?

Emil Viklund är långtidsskadad och inte tillgänglig för spel. Markus Kumpuoja har gjort sin sista match för den här gången om inte annat, efter det kortare inlånet från Botnia dit han nu återvänt. Det är träning ikväll och vilka spelare som är tillgängliga för matchspel imorgon avgörs efter det.  

 

Varmt välkomna till en heldag i Arena Vänersborg på lördag till Familjefesten som vi arrangerar tillsammans med våra partners Vänersborgsbostäder och Vänersborgs kommun som alltså avslutas med att IFK spelar mot Vetlanda BK i Elitserien kl 15.00. Schemat för lördag ser ut som följande:

12:00 | Bissen Brainwalk, promenera för hjänrforskningen!
13:00 | Arenatorget öppnar i Arena Vänersborg med familjeaktiviteter
15:00 | Matchstart IFK Vänersborg – Vetlanda BK

 

Text: David Cederbom

Foto: Patrik Karlsson