IFK möter Västerås hemma på fredag

Ny match för IFK Vänersborg när serietvåan Västerås SK besöker Arenan på fredag kväll. Ett IFK som är fullt av självförtroende efter två stora bortasegrar mot Frillesås och Vetlanda.

Ny match för IFK Vänersborg när serietvåan Västerås SK besöker Arenan på fredag kväll. Ett IFK som är fullt av självförtroende efter två stora bortasegrar mot Frillesås och Vetlanda.

-Det kommer att bli en helt annan typ match mot Västerås, säger IFK-tränaren Ari Holopainen. Men det kommer att bli ett roligt möte och det blir alltid bra och fartfyllda matcher när man möter Västerås.

IFK har gjort många bra matcher i följd även om man inte fått poängen med sig i alla matcher, och då speciellt i dubbelmötena med Edsbyn och derbyt mot Villa. Men i de  två senaste matcherna har det lossnat rejält och framförallt så är det målskyttet som lossnat. 23 mål på två matcher!.

-Det är gott att det lossnat, menar backen Joakim ”Kimmen” Johansson (bilden), som själv svarat för tre av målen. Vi gör det bra för varandra, så enkelt är det.

Mot Västerås kommer det nog inte att bli lika öppet framåt och IFK lär också få det tuffare i försvarsarbetet.

-Det blir en helt annan match. Vi måste vara oerhört disciplinerade och inte gå med i deras ”hawaii-bandy”, menar Kimmen.  

IFK gör en förändring i matchtruppen gentemot senast då Alexander Zitouni är tillbaka och ersätter Niclas Nyqvist.

-”Zito” behöver komma igång och jag tror han kommer att passa bra mot Västerås då det brukar bli lite tuffare tag. Vi behöver också hålla igång hela truppen, förklarar Holopainen, som räknar med en tuff match imorgon.

-Västerås är en riktig lagmaskin. Det gäller för oss att försvara oss kollektivt bra, annars kommer de att straffa oss direkt om vi gör misstag. Jag tror på en jämn och bra match, säger Ari Holopainen.  

-Det ska bli roligt och vi ska bjuda upp till en bra match imorgon. Vi vet att vi kan slå alla lag och det gäller mot Västerås också, avslutar Kimmen Johansson.    

Klockan 19:00 i Arena Vänersborg på fredag drar det igång. Välkomna då!