IFK möter Tellus i sista hemmamatchen innan VM

Imorgon fredag tar IFK Vänersborg emot IK Tellus hemma i Arenan. ”Jordens lag” som Tellus kallar sig har haft en motig säsong så här långt och parkerar just nu på sista plats i tabellen. IFK-tränaren Ari Holopainen är ändå inställ

Imorgon fredag tar IFK Vänersborg emot IK Tellus hemma i Arenan. ”Jordens lag” som Tellus kallar sig har haft en motig säsong så här långt och parkerar just nu på sista plats i tabellen. IFK-tränaren Ari Holopainen är ändå inställd på en svår match.

-De försvarar sig bra och får de lägen så smäller det direkt, även om jag inte tycker att de har någon riktig spelidé. Så jag tror det blir en tuff och tight match som vanligt, säger Ari.

IFK förlorade senast mot Sirius och det var en liten missräkning i jakten på en kvartsfinalplats. Holopainen menar dock att man har smält förlusten och lagt den bakom sig.

-Ja det har vi gjort. Vi har inte varit riktigt på topp de senaste matcherna. Ibland är man bättre och ibland lite sämre, så är det för alla lag över 26 omgångar.

Men ni måste vara revanschsugna efter senaste matchen?

-Ja jag är det i alla fall, och jag hoppas att jag får med mig killarna att också vara det. Vi ska göra den sista ansträngningen i helgens matcher innan vi får vila under VM, och det ska vi göra fullt ut. Mot Tellus gäller det som vanligt att vi måste göra vårt jobb och det till hundra procent, då ska det gå bra, avslutar Ari Holopainen.

IFK-tränaren säger också att alla spelare är klara för spel imorgon och det innebär att Johan Koch gör comeback efter att ha missat de senaste matcherna på grund av skada.

-Jag fick en smäll och en blödning i matchen mot Broberg, men det har läkt nu så det ska bli kul att spela match igen, säger Johan, som visade fin form i matcherna innan skadan.

-Ja det har känts bra nu på slutet och jag hoppas formen sitter i, säger Johan, som vill höja ett varningens finger för Tellus.

-De slåss för sin existens, så det blir säkert tufft. Men vi måste också vinna för att haka på och det ska vi göra, menar Koch, som kommer att göra landslagsdebut för Tyskland i VM.

-Ja det ska bli kul. Jag har haft lite kontakt med dem på whats up, men mer är det inte så det kommer att bli spännande, avslutar Johan Koch.