IFK möter Motala hemma i kvalet

Elitseriekvalet fortsätter på tisdag kväll och eftersom halva serien är spelad så vänder IFK med ny match mot IFK Motala. Denna gången hemmamatch i Arenan.

Kvalet har ju inte börjat så bra för IFK utan man har endast tagit en poäng på de inledande tre omgångarna. Chansen att bli tvåa i serien och därmed får fortsatt elitseriestatus finns fortfarande kvar men då behöver man börja plocka poäng ganska så omgående.

IFK gjorde ju och en ändring i ledarteamet i lördags och in har nygamle tränaren Ari Holopainen kommit, och Ari ska nu försöka få IFK in på vinnar spåret.

-Vi kan inte göra så stora spelmässiga förändringar utan får jobba mer med det mentala. Att killarna släpper ner axlarna och inte tänker så mycket tror jag är en bra början. VI måste också hitta glädjen i att spela bandy, säger Ari.

Hur tänker du angående spelmässiga förändringar?

-Vi måste försöka hitta tryggheten i vår defensiv, och då kommer också tryggheten när vi anfaller. Vi får heller inte vara för heta när vi går framåt, utan vi måste också tänka, vad är nästa situation.  Vi ska heller inte jaga för mycket utan spela enkelt, och med enklare uppspel.

Förlust med 5–2 borta i söndags, var det en rättvis bild av matchen?

-Den första halvleken var jämn tycker jag, och vi tog över spelet i slutet på halvleken. Den andra halvleken var deras och de behärskade isen mycket bättre än oss. Sedan har de flytet och satte nästan samtliga målchanser de skapade, medan vi inte alls fick den utdelning vi ville ha.

Vad blir viktigt imorgon?

-Alla förstår allvaret så det hoppas jag att killarna inte ska tänka på. Vi ska gå ut och köra och och fokusera på att göra en bra prestation. Sedan hade man ju hoppas på att vi ska kunna få lite medgång och flyt också,  för det har det inte varit så mycket av. Vi förtjänar det. Vi hoppas också att många kommer och hejar på oss, för vi behöver allt stöd vi kan få nu, säger Ari Holopainen avslutningsvis.

Tisdag kl 19:00 i Arenan hoppas vi att alla är på plats och hejar på vårt IFK.

Biljett och 50/50 lotter köper ni här.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson