IFK-MAGASINET ÄR HÄR!

pk0a4169

Foto: Patrik Karlsson

 

Till årets elitseriepremiär var det dessutom premiär för IFK Vänersborgs alldeles egna MAGASIN! För endast 40 kr får ni en hel tidning där ni bland annat kan läsa om alla spelare, IFK:s verksamhet, vad Martin Röing gör före en match och mycket mycket annat.

Allt innehåll är producerat av IFK Vänersborg och några fantastiska ideella personer som lagt ner ett enormt jobb under en lång tid. Det är Jan-Erik Ehne och Svante Johansson som stått för alla texter och Patrik Karlsson som tagit samtliga bilder. Tre personer som ingår i föreningens kommunikationskommitté. Dessutom har klubbchef Roland Olin och marknadsansvarig Pernilla Fäldt ingått i redaktionsgruppen.

– Det har varit ett jätteroligt arbete och jag har fått träffa väldigt mycket folk, säger Jan-Erik Ehne, en av huvudskribenterna.

Vill locka fler till bandyn

Han berättar att deras mål med magasinet hela tiden har varit att det ska locka till läsning även för de som inte är inbitna bandyälskare.

– Vi vill locka en bredare målgrupp till bandyn som ska tycka att den är intressant att läsa, berättar Jan-Erik som också menar att bandyn inte är helt lätt att sätta sig in i.

– Det räcker inte att bara se en match för att begripa sig på den här sporten, utan bandy måste man se några gånger för att komma in i det. Kan vi då locka fler folk att komma till arenan av nyfikenhet så kanske de blir lite småfrälsta.

Magasinet hjälper bland annat de bandyokunniga genom ett uppslag med vad olika domartecken betyder.

Fotojobb i finsk bastu

Men att ta fram ett magasin på 68 sidor på ideell basis kräver sina mannar.

– Jag är oerhört imponerad av mina två kollegor i kommittén, Svante och Patrik, som har gjort detta arbete, när de dessutom har vanliga heltidsjobb. Jag är ju pensionär och har gott om tid, säger Ehne.

Ambitionen var bland annat att göra personliga porträtt av spelarna i magasinet och ge läsarna en bild av spelarna utanför isen. Detta ledde till att fotografen Patrik Karlsson har varit med bland annat ute på golfbanan, i fiskebåten, på arbetsplatsen och i en finsk bastu.

Ja ni hör, detta magasin får ni inte missa! Och det kostar endast 40 kr. Det finns att köpa under IFK:s alla hemmamatcher och säljs också hos bl a Ica Kvantum Vänersborg och Hemköp Torpa.

IFK vill rikta det största tack till Jan-Erik Ehne, Svante Johansson och Patrik Karlsson för ett enastående arbete!! 

Vi vill också tacka Mid Reklambyrå som stog för designen och Cela Grafiska för layout och produktion.

Trevlig läsning!

 

Magasinet innehåller bl a personliga porträtt av alla spelare i truppen.