IFK leder åttondelen i halvtid

.

IFK Vänersborg leder åttondelsfinalen mot Broberg/Söderhamn i halvtid. Detta efter att man vunnit den första matchen borta med 3-2. Nu återstår andra halvlek, det vill säga returmatchen i Arena Vänersborg på lördag kl. 16:00.

Som vanligt i mötena mellan Broberg och IFK brukar det vara tuffa tag, och det var inget undantag denna gång i Helsingehus Arena. Tuffa tag, men ärliga, och det märktes tydligt att det gällde mer än en vanlig seriematch.

-Det smällde på bra idag sa, sa IFK:s vänsterhalv Olle Berglund (bilden).  

Men det är väl ett spel som Du gillar?

-Absolut gör jag det, och det ska också vara lite tuffare nu när det är slutspel.

Det var en väldigt tillknäppt match. Båda lagen var fokuserade på sin uppgift och man höll i sitt försvarsspel väl. Det märktes tydligt att inget av lagen ville hamna i underläge inför returen på lördag.

-Broberg hade mycket boll men vi försvarade oss riktigt bra idag. Det gällde helt enkelt att få med sig ett bra resultat, resonerade Olle Berglund.

IFK tog ledningen på hörna genom Juho ”Lippi” Liukkonen i mitten av den första halvleken. Detta kvitterade Broberg på straff genom Martin Söderberg, och således 1-1 i paus.

Drygt fem minuter in i andra halvleken tog IFK ledningen på nytt och det med matchens delikatess. Olle Berglund fick tag i bollen vid mittlinjen och gjorde bort några hemmaspelare på vägen innan han avslutade iskallt med ett lågt skott.

-Jag såg att jag fick mycket yta att åka på så jag tänkte direkt att jag går på mål. Mitt snyggaste mål och det var riktigt kul att få göra ett sådant mål, sa Olle nöjt.

Joel Edling kvitterade för Broberg innan Felix Callander avgjorde matchen för IFK, när han påpassligt slog in en målvaktsretur, detta efter Robin Lundqvists fina förarbete.

Nu väntar alltså andra halvlek av denna åttondelsfinal på lördag i Vänersborg, och Olle Berglund är optimistisk inför fortsättningen.

-Jag tycker inte vi kom upp riktigt i nivå idag utan vi har mer att ge. Vi behöver ha lite bättre fart på bollen, och spela lite enklare. Nu ska vi ladda om, för det kommer att bli lika hårt och tufft på lördag. Men hemma är vi starka, och där kan vi slå alla lag, sa Olle Berglund som avslutning.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Bandyplay – highlights

Elitrapport – matchfakta