IFK kvitterade till 5-5 på övertid

Efter 65 ganska sömniga minuter ifrån IFK:s sida vaknade kamraterna till mot Västerås och hämtade upp underläget 1-5 till 5-5 (1-2) under de sista 25 minuterna, där Petter Andersson fick sista ordet med sitt kvitteringsmål 5-5 när klockan slog 92:22.

Fler bilder från matchen - klicka på bilden

Man kände inte riktigt igen det blåvita laget på isen idag där man i 65 minuter slarvade i passningsspelet, verkade ofokuserade, man var inte lika säker i defensiven och man såg inte energin som vi sett de senaste matcherna. Mayborn som gör en kanoninsats idag får ett jätteläge i 3:e minuten men avslutar dessvärre för klent, istället kunde Västerås ta ledningen i den 9:e minuten när de kom igenom på vänsterkanten och får lägga in den framför mål där nr 91 Kim Barklund enkelt sätter dit den.

IFK har några chanser framåt men skapar inga riktigt heta lägen, och det är ganska avvaktande spel från båda lagen. Västerås är dock det hetare laget sånär som på några chanser där bl a Henke Larsson skottar i burgaveln, Petter skott i burgaveln, Mayborn skott utanför, men fokuset saknas och man skapar för lite. I den 26:e minuten kommer Fagerström fri, men stoppas och IFK får ett frislag som renderar i en hörna där Bergwall åter igen kliver fram och sätter dit den till 1-1!

5 minuter senare slår Weiselius en lyrboll som Mayborn plockar ner och blir fri mot mål, men knuffas i ryggen ner i straffområdet och det är en solklar straff. Bergwall kliver fram precis som han gjort det senaste, men, idag satt bollen utanför mål. Minuten senare får istället Västerås ett riktigt skitmål när ett enkelt skott långt utifrån, tar på Kamperins skridsko och ändrar riktning och går in i mål, 1-2 signerat Michael Carlsson.

Innan halvtidsvila hinner Bergwall på ett frislag slå en boll strax utanför målburen, Bridholm gör en jätteräddning på ett friläge och Västerås prickar ribban på en andra chans på en hörna. Resultatet 1-2 står sig därmed till halvlekens slut.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Västerås gör 1-3, åter igen genom Michael Carlsson. 20 sekunder och undertecknad hann inte ens ner till läktarplatsen. 7 minuter senare slår Västerås in ett frislag så nära högerstolpen man kan komma, 1-4 genom Anders Bruun. Det händer ingenting nu hos hemmalaget, och Västerås styr hela spelet och i den 63:e minuten leker Västerås och Jonas Nilsson snyggt in 1-5.

Några går hem, IFK tar timeout.

Jag vet inte vad Berner och Berglundh hotade med i timeouten, men något hände. IFK satte fart, hög fart, hög press, började skjuta. I den 67:e gör Rickard Wallin Kamperin en klockren och viktig brytning i ett en-mot-en-läge, och i minuten senare sätter hemmalaget rejäl fart i en kontring och Mayborn går på skott som tar i stolpen men Rask är framme på retur, 2-5!

2 minuter senare, ny kontring i hög fart där Koch lägger bollen till Mayborn som åter igen går på skott utifrån och 3-5!

IFK har nu gått upp i ett tempo som såg ut att överrumpla hela VSK och man vågar skjuta. Bridholm gör ytterligare någon viktig räddning i detta läge och hemmalaget känner vittringen. I 87:e minuten håller Mayborn sig åter igen framme på en hörnretur och sätter 4-5, och hela Arenan KOKAR! IFK pressar hårt de sista minutrarna, och i den 92:a minuten när nästan alla i båda lagen står i Västerås straffområde, lyfter Bergwall in en boll utifrån vänsterkanten, in i smeten och där nånstans lyckas Petter Andersson få till ett skott och det är 5-5!

En fantastisk insats av IFK de 25 sista minuterna gör att man lyckas hämta upp 1-5 till 5-5 och vi kan konstatera att kamraterna tagit poäng 4 matcher på raken!

Extra cred idag till Aleksander Mayborn som gjorde en riktigt bra match och vågade gå på skott utifrån som resulterade i viktiga mål.

Vi går nu till VM-uppehåll på kvalplats, dock med 2 matcher mer spelade än Haparanda, men det känns ändå väldigt hoppfullt med tanke på prestationerna de senaste matcherna.

”Aldrig, aldrig, aldrig ger vi upp!”

Vi ses den 9 februari kl. 19.00, då tar vi emot Sandviken hemma i Arena Vänersborg.

Bilder från matchen – klicka här

Mer att läsa om matchen;