IFK kryssade mot IK Tellus


Emil Viklund summerar kvällens match.

– Självklart är vi inte nöjda med vår egen insats, summerar Emil Viklund.

Det är fortsatt dramatik kring slutspelsstrecket. Detta efter att både IFK Vänersborg (4-4) och Broberg/Söderhamn, just nu tuffaste antagonisten om en slutspelsplats, spelat oavgjort.

– Tyvärr klarade vi inte av att nollställa oss efter den fina insatsen mot Broberg/Söderhamn. Vi är inte riktigt där idag, vi tar helt enkelt inte jobbet och därför vinner vi inte mot ett svårspelat lag som Tellus, konstaterar tränaren Ari Holopainen, av förståeliga skäl besviken efter poängförlusten.

Det är bara att hålla med om. Jämfört med fredagsmatchen jobbade inte spelarna tillsammans mot Tellus. Det blev solokörningar och ”vända-hem-bandy” för nästan hela slanten vilket passade gästerna från Stockholm som handsken.

– Tellus är ett lurigt lag att möta. De drar ner på tempot och vi går i den fällan, menar Emil Viklund. Varken tränare Holopainen eller Emil Viklund ville dock tro att det stundtals skrala spelet skulle bero på underskattning.

– Vi hade pratat mycket om att inte underskatta dem. Det här är elitserien och då kan man inte underskatta något lag, menar Holopainen.

En som aldrig gör IFK-anhängarna besvikna är målkungen Jocke Hedqvist. I fredags blev det fem baljor från Hedqvists klubba och mot Tellus blev han tremålsskytt, varav två fullträffar kom straff.

I första halvlek var det hemmalaget som målmässigt var i förarsätet men gästerna hade inga större problem att hänga med till 2-2 efter de första 45 minuterna. I den andra rundan såg det riktigt illa ut sedan Tellus gått ifrån till 2-4. I det läget såg IFK ut som ett slaget lag, men tack vare en snygg slutforcering sista 12 minuterna kunde man gå ikapp till 4-4. Emil Viklund tog sitt ansvar när han fastställde slutresultatet med nio minuter kvar.

– Vi gör definitivt ingen bra prestation idag. Tajmingen fanns inte där och passningsspelet var skralt. Sista kvarten får vi dock till ett bra tryck och därmed räddar vi en poäng, säger Viklund.

På onsdag väntar en ny tuff utmaning för IFK Vänersborg, Västerås SK på bortaplan. Säkerligen behövs det då ett bättre spel för att det ska bli poäng.

– Vi måste upp i nivå och självklart vill vi ha revansch på oss själva efter den här insatsen, avslutar tränare Holopainen.

Text: Jerry Lindkvist