IFK imponerade mot Vetlanda

pk1678

Slitvargen Robin Lundqvist

IFK Vänersborg besegrade Vetlanda med klara 7-2 hemma på onsdagskvällen. Klara siffror och det var också en oerhört klar seger för IFK, som egentligen var helt överlägsna Vetlanda.

-Vi gör det oerhört bra idag. Vi går ut och sätter nivån direkt och de första 20-25 minuterna spelade vi exemplariskt, och är det bästa vi har presterat på länge, sa en nöjd IFK-tränare Stefan Karlsson.

Ja IFK gick verkligen ut och satte nivån direkt, och redan i den andra minuten tog man ledningen, när Jocke Hedqvist rakade in en retur.

Jocke fortsatte på den inslagna vägen och efter en kvart gjorde han sitt andra mål för kvällen, när han drämde upp en hörna i nättaket. Därefter fortsatte IFK att rada upp lägen och med lite bättre skärpa i avsluten hade matchen varit avgjord redan mitt i första halvlek.

Nu är ju idrotten inte alltid logisk. Ett par tveksamma försvarsingripande från IFK, och en lite tveksam domarinsats, och så var Vetlanda plötsligt med i matchen igen. Först fick de en straff som de sköt utanför, men några minuter senare kom reduceringen. Joakim Andersson slog in bollen från kortlinjen och den gick förbi alla IFK spelare inklusive Borvall i målet. Det såg ut som om IFK trodde att bollen var över kortlinjen och helt enkelt slutade spela.

Mikko Lukkarila gjorde sedan 3-1, men Vetlanda fick återigen straff och frågar man hemmapubliken så var också den straffen tveksam. Denna gång gjorde inte Johan Löfqvist något misstag, utan slog in 3-2 som också var halvtidsresultatet.

-Trots att vi spelat så bra så var vi ändå lite låga när vi kom in i pausen. Vi tyckte helt enkelt att vi skulle lett med mera och kanske till och med borde ha avgjort matchen innan paus. Men precis innan vi ska gå ut igen så hittade vi ny energi och det visade vi verkligen i den andra halvleken, sa en märkbart nöjd Stefan Karlsson.

I den andra halvleken var IFK helt överlägsna. Man spikade verkligen igen bakåt, och framåt så skapade man den ena målchansen efter den andra. Med lite mer skärpa i avsluten så hade det runnit iväg till en storseger.

Mikko Lukkarila gjorde två mål varav ett på hörna, och även Christoffer Fagerström satte en hörna. Det sjunde och sista målet slog Johan Koch in i slutsekunden.

-Vi började andra halvlek med en man mindre i sex minuter och vi bestämde att vi skulle spela av de minuterna, och sedan skulle vi köra på. Det var precis så det blev, och det känns väldigt bra när vi fullföljer det vi har bestämt tillsammans, förklarade Stefan Karlsson.

Många bra såklart i IFK en sådan här kväll, och framförallt imponerade försvarsarbetet i den andra halvleken.

-Jag håller med, sa backveteranen Richard Kamperin-Wallin. Vi har hittat våra positioner och när det är stabilt bakåt, då blir även offensiven bra.

-Hela laget är bra idag och alla killar får 4+, sa Stefan Karlsson. Ska någon framhållas så är det våra slitvargar på mitten, Zito och Robin, deras uppoffrande spel betyder väldigt mycket för oss.

Zito är förstås Aleander Zitouni och Robin heter Lundqvist i efternamn.

Närmast står Hammarby på tur nu på fredag, men det är än så länge oklart om det blir match eller inte. Detta beror såklart på det varma vädret och att det är svårt att få till is i Stockholm. Besked kommer på torsdag.

Nästa hemmamatch är fredagen den 13:e!  november då ärkerivalen Villa-Lidköping kommer på besök. Välkomna tillbaka då!

22 Alexander Zitouni

Mer om matchen: 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson