IFK har hållit årsmöte

På tisdagskvällen höll IFK Vänersborg sitt årsmöte. Ett 40-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen och var på plats i Arenans foajé. Efter inledande fika hälsade ordförande Johan Carlén välkommen och förklarade årsmötet öppnat.

Till mötesordförande valdes tidigare ordförande Bill-Arne Andersson.

Ordförande Johan Carlén och klubbchefen Tobias Johansson föredrog verksamhetsberättelsen och sa att det har varit en omtumlande år men att det ändå har skett mycket positivt, såsom:

  • Att föreningen har lyckats vända ett negativ budgetunderskott till ett positivt resultat
  • Flera lyckade arrangemang, såsom derbymatchen mot Gripen och Bandyfesten, samt att det har varit ett stort deltagande i föreningens ungdoms cuper, Frida- och Birger bandy cup och även ett stort intresse för höstlovs- och sommarbandyläger.
  • Föreningen fortsätter att bygga sina representationslag med egna juniorer, och spelare från närområdet.
  • Stort engagemang från många funktionärer
  • Ungdomssidan fortsätter att öka, och totalt har föreningen haft 19 lag i seriespel och 363 aktiva spelare.

Det fanns även negativa händelser, och framförallt var det att vårt representationslag inte lyckades hålla sig kvar i Elitserien. Nu blir det ändå Elitserien nästa säsong i och med att Motala drog sig ur, och IFK erbjöds den vakanta platsen. Världens snabbaste Återtåg som Johan Carlén sa.

Per Ejerhed gick igenom den ekonomiska rapporten, och som tidigare nämnts så vände förening ett stort budgetunderskott till ett positivt resultat och gjorde en vinst på 163 629 kr. Totalt är nu föreningens egna kapital 915 440 kr. Detta var femte året på raken som klubben gjorde ett positivt resultat, en mycket god trend.

Johan Carlén kommenterade resultatet med att styrelsen fortsatt kommer att ha ett stort fokus på en sund ekonomi, och en ”frisk” förening.

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse finns att läsa HÄR

Därefter detta skedde val av styrelse för nästkommande verksamhetsår, och valen utföll enligt valberedningens förslag.

Således omvaldes Johan Carlén till ordförande på ett år, och det var även omval på styrelseledamöterna Johan Olsen (två år) och Ulf Guldbrandsen (ett år). Styrelsen utökades till tio ledamöter inklusive ordförande och det var nyval på Johan Wilsson, Håkan Kärnestedt, Johan Hallberg och PA Mellander, alla på två år.

Magnus Berner, Emelie Davidsson och Hans Friberg är valda sedan tidigare till och med 2025.

Slutligen tackade Johan Carlén medlemmarna för visat intresse och önskade på återseende i Arenan i höst.

IFK Vänersborg vill även passa på att säga stort tack till Per Ejerhed och Conny Karlsson för deras insatser i styrelsen.

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno