Förlust för IFK i annandagsderbyt

pk9257

Kimmo Kyllönen var bästa IFKare i derbyt mot Villa. Fot Patrik Karlsson


IFK Vänersborg hade tyvärr inte mycket att sätta emot Villa-Lidköping i annandagsderbyt. Hemma laget Villa vann komfortabelt med 6-0, efter 2-0 i paus. IFK var bra med i matchen innan vilan, men efter paus rann Villa ifrån i målprotokollet, och IFK lyckades heller aldrig spräcka Villas nolla.

-Jag tycker vi fightades bra i den första halvleken, och det är egentligen två individuella misstag som orsakade deras mål. Efter paus däremot är Villa klassen bättre och för varje mål de gjorde så tappade vi mer och mer energi, sa Ari Holopainen, IFK:s tränare.

Villa gjorde 1–0 på hörna i den artonde minuten genom Martin Andreasson, och en kvart senare 2–0 genom David Karlsson som slog in bollen från en minimal vinkel.

-Vi skapade också flera lägen, men vi har oerhört svårt att sätta bollen. Det känns som vi bara gör mål på frilägen och fasta situationer. Jag vet inte vad det beror på, men vi pratar om att vi måste våga ta beslut när lägena dyker upp. Vi måste helt enkelt bli ännu beslutsammare framför målet, analyserade Ari.

Villa ökade sedan till 3–0 i inledningen av den andra halvleken genom Christoffer Norin, och när Tim Persson gjorde 4–0 efter en kvart dog matchen helt ut.

-Vi hade behövt få in något mål så att vi hade fått lite ork tillbaka, nu vill det sig inte, och när de gjorde sitt fjärde mål då föll vi ihop. Därefter är Villa klassen bättre än oss och vi orkar helt enkelt inte att resa oss, sa Ari.

Villa gjorde sedan två ytterligare i matchens slutskede genom Christoffer Norin och Petter Björling, och Villa hade också bud på fler mål på sluttampen.

-Som tur var gjorde Kimmo i målet en bra insats och räddade oss från ännu flera baklängesmål. Jag tycker även Robin Lundqvist gjorde det bra, han gjorde många fina åkningar och genombrottsförsök.

Ari hittade också några andra positiva inslag från matchen.

-Vi har en bra defensiv, men det är tyvärr en del individuella misstag som ställer till det. Mot de bästa lagen kan man inte slappna av för då smäller det direkt. Offensivt skapade vi också många lägen, men som jag sa tidigare så har vi väldigt svårt att sätta bollen.

Nu väntar Hammarby hemma i Arenan på torsdag alltså redan om två dagar.

-Det är bra att det är match så snart igen. Vi sa i bussen hem att vi får försöka att nollställa oss och ladda om igen, och det ska inte var några svårigheter, sa Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson