IFK gör klart med stortalang!

På skärtorsdagens förmiddag skrev IFK Vänersborg ett tvåårsavtal med P19-världsmästaren Robin Öhrlund (född -97). Robin kommer närmast från Örebro SK.  

Robin Öhrlund har varit en eftertraktad spelare hos många föreningar och Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK, är naturligtvis mycket nöjd över kontraktet.

– Robin är en av svensk bandys allra största talanger. Vi har fört en längre dialog med Robin och han var på besök här redan för ett par säsonger sedan. Att vi lyckas knyta till oss Robin, i konkurrens med i stort sett samtliga elitklubbar, är naturligtvis en stor framgång. Jag tror att vår historia och förmåga av att ge unga spelare möjlighet att utvecklas har haft stor betydelse för Robins beslut. Vi har en miljö som är attraktiv för unga spelare. Robin har potential att själv avgöra hur bra han vill bli, säger Tommy Hjert.

IFK:s tränare Stefan Karlsson vill av förståeliga skäl ha sin trupp klar så snart som möjligt, och även han är mycket nöjd med det nya tillskottet.

– Det här är en spelare vi kommer ha nytta av från dag ett, och på lång sikt kommer han att bli en viktig pusselbit för oss. Bra skridskoåkning och fin klubbteknik gör att Robin kommer fixa övergången till elitserien mycket bra, säger Stefan Karlsson.

Robin var en av de drivande spelarna bakom Sveriges magiska vändning till P19-guldet i Trollhättan under säsongen. I sommar går flyttlasset från föräldrahemmet till Vänersborg.

– Jag är glad att jag kommit till IFK. En proffsig förening som ger mig rätt förutsättningar att ta fler kliv i min utveckling. Det känns kanon, säger Robin efter att övergången blivit klar.

Välkommen till Lilla Paris Robin! Vi hoppas att du ska trivas hos oss.