IFK – Frillesås 6-3

IFK Vänersborg besegrade Frillesås med 6-3 (2-1) i lördagens träningsmatch i Arena Vänersborg.

 Stor segerorganisatör skyttekung Jocke Hedqvist som gjorde två mål i vardera halvlekarna.. Emil Viklund och Juho Liukkonen stod för de övriga och sammantaget var det en klart rättvis seger för hemmalaget. -Vi gör återigen en klart bättre andra halvlek än första som var mindre bra. Vi hade en del inövade saker som inte föll riktigt väl ut inledningsvis. Sammantaget gör vi sex mål och har bud på flera ytterligare och vinner klart rättvist. Hugo Andersson gör en mer än godkänd A-lags debut och återigen känns det bra att de yngre tar för sig, säger IFK:s huvudtränare Ari Holopainen.

IFK tog ledningen i den 24:e minuten då Jocke Hedqvist sköt in ledningsmålet stenhårt mycket fint assisterad av Emil Viklund.  Frillesås replikerade dock  då Lukas Norrman efter IFK schabbel i försvaret enkelt kunde raka in kvitteringen blott tre minuter senare. IFK var det något bättre laget i första och hade bud på fler mål innan Jocke Hedqvist åter gav IFK ledningen i 38 minuten efter hörna. Ett resultat som stod sig halvleken ut. -Vår första halvlek är precis som i förra veckan segermatch mot Gripen inte riktigt bra. Där är vi inte helt nöjda. Vi skapar dock en del klara målchanser utöver målen, säger Ari Holopainen.

I andra halvlek är IFK är känslan att IFK har ett ganska klart grepp om matchen och skapar ett par riktigt klara målchanser, bland annat genom Jesper Öhrlund som missade ett jätteläge. Istället vände Frillesås genom två mål på 44 sekunder. Båda gästernas mål gjordes av Jesper Henriksson. Inte helt logiskt i det läget av matchen. IFK fortsatte dock  att trumma på och skulle vända på steken, då först Emil Viklund kvitterade efter fin pass från Adam Herou Löf. Knappt två minuter senare i den 68 minuten gjorde kapten Hedqvist sitt tredje mål i matchen och IFK var tillbaka i ledning. Två hörnmål från Hedqvist och finske landslagsbacken Juho Liukkonen gör att IFK till slut vann komfortabelt, inför 450 åskådare.

-Som det brukar se ut inledningsvis på säsongen så blandar vi och ger lite grann. Vår första halvlek är vi inte helt nöjda med. Precis som i lördags spelar vi dock upp oss rejält i andra och vinner till slut klart rättvist, avslutar IFK-tränare Ari Holopainen som vill ge extra beröm till A-lagsdebutanten Hugo Andersson som stod för en fin insats.

 

Nu väntar Åby/Tjureda för IFK i nästa träningsmatch. Ett Åby/Tjureda som till den här säsongen tagit klivet upp i den högsta serien. Matchen spelas 13 September klockan 16.00 i Arena Vänersborg. 

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno