IFK fortsätter satsningen på egenproducerade spelare

IFK Vänersborg jobbar hårt på ungdomssidan för att kontinuerligt kunna fostra spelare till vårt herr- och damlag framöver.

Ett led i denna satsning är att lyfta upp fyra mycket intressanta framtidsspelare från föreningens P19/P17 lag under försäsongen till herrtruppen. Det handlar om följande spelare:

  • Carl-Hugo Berner född 2005
  • Wilgot Lundberg född 2008
  • Vincent Mayborn född 2006
  • Isac Stolt född 2005

Dessa spelare kommer finnas med från när den gemensamma försäsongsträningen startar upp för herrtruppen efter påskhelgen.

Ass tränare för herrtruppen, Robert Mayborn om att föreningen väljer att lyfta fyra juniorer under försäsongen:

Grabbarna kommer få en rejäl försäsong i kroppen. Många nya erfarenheter som kommer visa sig både fysiskt och mentalt vilket kommer vara mycket utvecklande. Det är från vår sida mycket inspirerande att jobba med unga motiverade spelare från dem egna leden, här snackar vi hållbarhet. Spelare som brinner för föreningen och sin bandy och får chansen till fortsatt utveckling tillsammans med oss i herrlaget. 

För övriga spelare i P19 och P17 kommer en upptaktsträff ske efter påskhelgen innan försäsongsträningen drar igång på allvar. Kommande säsong spelar föreningen återigen i högsta serien i Sverige i både P19 och P17 vilket är ett måste för spelarna ska få rätt utbildning och utveckling mot att bli elitspelare framöver.

Finns det intresse av att vara en del av IFK Vänersborgs juniorsatsning? Kontakta då klubbchef, Tobias Johansson, 076-006 70 95 alt. tobias.johansson@ifkvanersborg.se