IFK förstärker på tränarsidan

IFK förstärker ledarsidan för herrlaget när Johan Malmqvist ansluter som assisterande tränare.

Så IFK kommer nästa säsong att ledas av en trojka bestående av Jesper Bryngelsson, Robert Mayborn och så Johan.

-Vi har hela tiden velat ha in en tredje ledare för A-laget, och med Johan tror vi verkligen att vi har träffat rätt, säger Håkan Kärnestedt i IFK:s sportkommitté.

40-årige Johan Malmqvist kommer från Lidköping, och den som kan sin bandyhistoria vet att han spelat för Villa, men han har även gjort utflykter till både IFK Motala och Surte bandy. Johan känner också Jesper Bryngelsson sedan många år.

-Jesper har frågat mig några gånger om jag inte skulle hänga med till Vänersborg, och till slut blev det allvar. Jag hade egentligen inget inbokat den kommande säsongen så detta blev väldigt bra. Jesper och jag har kamperat ihop i många år. Vi delade alltid rum när vi var ute med Villa och vi spelade också tillsammans i Nora ett antal år.

 Närmast kommer Johan från Skövde bandy, där han varit spelande tränare i fyra säsonger.

-Jag har varit med och byggt upp organisationen i Skövde och även varit med att få till ett eget spel, och det var målsättningen när jag började. Nu när det var klart kände jag att jag ville vidare.

Johan Malmqvist har alltid spelat back eller libero, och tanken är att han i första hand ska jobba med IFK:s försvarsspel.

-Vi har inte helt satt rollerna med det är klart att jag ska koncentrera mig på försvarsspelet. Men jag hoppas kunna bidrag med annat också, bland annat den mentala biten som jag är intresserad av.

Han har inte sett IFK så mycket de senaste åren men ser att det finns utveckling i laget.

-Det viktigaste är att man tror på det man gör, säger Johan. Vänersborg hade ju en tuff säsong ifjol, men det viktigaste är att man inte slutar att tro på det man gör, även om man förlorar en del matcher.  Vi kommer att slå lite ur underläge och då krävs alltid att man tar i det lilla extra. Och även om man inte har de bästa spelarna så kan man ändå alltid få till ett bra lag, säger Johan Malmqvist som avslutning.

-Det känns jättebra att vi fått in Johan. Vi behöver nån som fokuserar på det defensiva spelet och det känns också bra att få två ögon ytterligare som är med och observerar. Vi tror mycket på den spelartrupp vi har och Johan blir ytterligare en pusselbit att vara med och utveckla den, säger Håkan Kärnestedt.  

Varmt Välkommen till IFK Vänersborg, Johan Malmqvist!

 

Text: Svante Johansson

Foto: Martin Frendberg