IFK:s första seger i årets elitserie

pk1688

Tremålsskytten Christoffer Fagerström anför IFK

IFK Vänersborg vann den lite knixiga bortamatchen mot Tillberga Bandy med 6-4. Inte så stora siffror men IFK:s seger var ändå säker. Efter en 5-1 ledning efter en timmas spel så släppte man in Tillberga i matchen, men närmare än två mål kom de aldrig.

Den som visade vägen för IFK denna kväll var Christoffer Fagerström, som ensam svarade för hälften av målen, nämligen tre stycken.

-Vi behövde en seger så det var jätteviktigt för oss att vinna, sa Christoffer Fagerström. Segern var komfortabel förutom de första tjugo minuterna då vi kom lite snett. Men vi korrigerade spelet och sedan gick det mycket bättre.

Din egen insats som tremålsskytt?

-Jag är nöjd såklart. Tycker vi börjar hitta varandra bättre nu. Vi har ju några nya killar i laget och vi har även testat lite nya grejer, men idag tyckte jag det satt väldigt bra alltihopa.

Emil Viklund gav IFK ledningen efter en kvart när han drämde in en hörna. Efter att Rinat Shamsutov kvitterat, var det Christoffer Fagerström som tog IFK tillbaka i ledningen.2-1 efter ett fint utkast från David Borvall, och 3-1 efter en fin framspelning från Robin Lundqvist, och det var också halvtidsresultatet.

Efter paus satte Adam Herou-Löf en hörna och Jocke Hedqvist gjorde 5-1, på passning från Fagerström. Två hörnmål från IFK:s sida denna kväll och det var viktigt.

-Vi har många bra som kan nypa till på hörnorna, och det ger alltid utdelning till slut, menade Fagerström.

Sedan reducerade Tillberga två gånger, innan det var dags för Christoffer igen, och denna gång var det ett patenterat sologenombrott från Fagerström. 6-3 och matchen var avgjord.

-Vi har god kontroll på det vi gör, vi jobbar hårt och idag får vi utdelning, menade Christoffer. Det samma gäller för min egen del, jag tror på mig själv, och på det jag gör.

Att Christoffer gör en jättebra match förstår alla, men själv vill han framhålla lagkaptenen Martin Röing.

-Martin gör en prickfri insats som libero, tur att vi har honom.

Härnäst väntar nu Vetlanda hemma på onsdag, ett Vetlanda som på fredagskvällen  besegrade det väntade topplaget Bollnäs med 2-1.

-Det blir tufft, och det blir alla matcher. Kan vi bara fortsätta att ha kontroll på det vi gör så har vi en bra chans, avrundade tremålsskytten Christoffer Fagerström

Text: Svante Johansson

Foto. Patrik Karlsson