IFK förlust i Vänercupen

pk0299

Det var Gripenspelarna som var gladast i Arena Vänersborg efter segern mot IFK Vänersborg i Vänercupen. Här en bild från Annandagsderbyt ifjol när Gripen tog ledningen med 1-0

 

Trots en stark forcering av IFK Vänersborg mot Gripen-Trollhättan, nådde man inte riktigt ända fram när lagen möttes i Vänercupen.  Gripen kunde avgå med segern efter att man slagit in segermålet 4-3 i matchens tredje förlängningsminut.

IFK var något reservbetonat, då nyblivne landslagsmannen Emil Viklund var lite småkrasslig och inte kom till spel. Även Rickard Wallin-Kamperin saknades på grund av lättare skadekänning, och sedan tidigare är Adam Herou-Löf sjuk, så han saknades också.

Första halvleken var spelmässigt jämn och det hände inte så mycket. Lagen gjorde var sitt mål. IFK tog ledningen på en straff som Jocke Hedqvist satte. Och Gripen kvitterade på hörna genom Viktor Nordmark.

Efter paus klev hemmalaget på lite mer och hade också bollen mycket, dock utan att skapa speciellt många målchanser. En av anledningar till detta var att Gripen spelade ett väldigt disciplinerat försvarspel, och var oerhört täta bakåt

Gripen fick också en del chanser framåt och de tog man verkligen vara på. Adam Rudell satte ytterligare en hörna fram till 1-2, och Eetu Peuhkuri gjorde 1-3 på ett friläge som var misstänkt offsideläge. Så långt hade det gått 70 minuter av matchen.

Efter dessa både mål lyfte IFK upp laget ännu mer och fick till ett bra tryck mot Gripen-målet, men det skulle dröja ända tills slutet av matchen innan man fick utdelning.

Det var Sergei Lomanov som blixtrade till och bäddade för två IFK-mål fram till kvitterat läge. Först lyfte han bollen elegant till Jocke Hedqvist som fri med målvakten inte gjorde något misstag. Och drygt två minuter senare prickade Lomanov in en hörna, och det var då ett rättvist resultat som också borde blivit slutresultat. Gripen gav sig dock inte och på övertid fick Adam Rudell ett läge där han vispade till bollen och kunde se den segla in i IFK-målet.

Som ni förstår så gjorde IFK inte någon storartad insats utan laget kan mycket bättre. Några positiva bitar fanns dock att ta med sig. Markus Johansson i målet gjorde några fina räddningar och har växt in i laget. Försvarspelet fungerade i stora delar bra med tanke på att det var en trebackalinje som bestod av enbart nyförvärv, Simon Blomqvist, Pavel Bulatov och Mathias Johansson, och därtill nya spelare på ytterhalvorna. På mitten gjorde återigen Felix Pherson en bra match, och Sergei Lomanov blixtrade till vid några tillfällen. Framåt såg det lite tunnare ut, men det berodde framförallt på gästernas kompakta försvarsspel.

Besvikelse i IFK-lägret såklart efter matchen, men som tur är får man en chans att revanschera sig redan på fredag. Då möter man Villa-Lidköping på bortais i den sista matchen i årets Vänercupen, och förhoppningsvis får vi då också årets första IFK-seger.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson