IFK-FÖRLUST I SERIEFINALEN MED 4-1

pk6589

Lagkapten Emil Viklund var IFK:s ende målskytt mot Sandviken. Foto: Patrik Karlsson

 

IFK Vänersborg nådde inte ända fram i seriefinalen mot Sandvikens AIK utan föll med 4-1 efter 3-0 i paus. Matchen spelades utomhus på Jernvallen och det var relativt kallt för vana inomhus åskådare. Förlusten innebar också att IFK:s segersvit på fem matcher är bruten för denna gång.

– Vi räckte inte riktigt till, sa IFK:s lagkapten Emil Viklund efter matchen. De var helt enkelt lite bättre än oss. Vi bjuder lite i början av matchen och sedan tar vi inte heller vara på våra lägen, och då går det inte. Men jag tycker ändå vi är med i matchen i stora delar, fortsatte Emil som inte var alltför nedslagen.

Skillnaden mellan lagen var egentligen inte så stor utan några tveksamma ingripande från IFK i början av matchen innebar att SAIK ganska enkelt kunde gå fram till en 2-0 ledning redan efter 13 minuter.

Först var det en IFK-försvarare som tappade bollen till Erik Petterson som friställde Christoffer Edlund och han kunde fixa ledningen för SAIK. Sedan var det Daniel Mossberg som enkelt rann igenom IFK-försvaret och satte tvåan. En rejäl uppförsbacke för IFK och tränaren Stefan Karlsson tog timeout direkt efter andra målet.

– Vi gick tillbaka till vår grunduppställning med fem man i försvaret, och jag tycker vi fick ordning på spelet ganska så bra efter det, menade  Viklund

Ja IFK jobbade sig sedan in i matchen och hade två riktigt vassa lägen både till reducering och kvittering. Sergei Lomanov tog hand om ett utkast från SAIK-målvakten och han borde nog ha rullat in bollen mål. Även kapten Viklund hade ett jätteläge strax innan paus när han kom ren med Othen i målet, men lyckades inte överlista honom. Istället gjorde  Alan Dzhusoev 3-0 med halvlekens sista skott.

Efter pausen spelade IFK jämnt med SAIK och lagen gjorde var sitt mål i slutminuterna. Edlund för SAIK och Emil Viklund för IFK, och det innebar i alla fall att IFK inte blev nollade.

– Jag tycker ändå vi är med i matchen, men vi måste skärpa till en del detaljer om vi ska kunna mäta oss fullt ut mot de bästa lagen i serien. I den andra havleken får vi vårt försvarsspel att stämma och då blir det mycket bättre från vår sida, menade Emil Viklund.

Nu gäller det för IFK att ladda om efter årets första förlust och vara redo igen på onsdag när Hammarby kommer till Arenan.

– Det ska inte vara några problem att ladda om. Det blir en tuff match mot Hammarby, men får vi det att stämma så kan vi slå alla lag, sa Emil Viklund som avslutning.

Text: Julius Strömberg och Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Bandyplay

Bandypuls

TTELA

Matchrapport