IFK förlorar mot Boltic

IFK spelade under fredagskvällen mot IF Boltic i Arena Vänersborg där gästerna vann med 5-2.

Fredagkväll i Arena Vänersborg och mycket på spel då kvalspelet till Elitserien pågår. IFK kom från en 7-7 match i första omgången efter att man kvitterade i absoluta slutskedet mot Ljusdal. Denna kväll välkomnade vi IF Boltic till Arenan för spel i den andra omgången av kvalspelet. 

IFK börjar matchen relativt piggt och försöker att spela en offensiv bandy för att sätta press på Boltics försvar. Bland annat kommer IFK runt på Boltics kanter och skaffar fram ett flertalet hörnor men tyvärr inga som ger utdelning i form av mål. Men IFK fortsätter att äga matchen men det ska dröja fram till den 22a matchminuten då Kalle Lempinen kan göra 1-0 och IFK tar välförtjänt ledningen där Simon Blomkvist stod för assisten och även han hamnade i poängprotokollet.

Efter IFKs ledningsmål så fortsätter matchen på liknande vis där det är IFK som för spelet och känslan är att man har total kontroll men tyvärr lyckas man inte få något mer mål och när domaren blåser för halvlek står det 1-0 till IFK. Många trodde nog att det skulle lossna till andra halvlek och gå till en klarare ledning.

I andra halvleks början ser det relativt likt ut första där det är IFK som för spelet men man får inte helt och hållet till anfallsspelet eller lyckas skapa dom farliga målchanserna. IF Boltic kan hålla matchen vid liv och i den 57e matchminuten lyckas man göra 1-1 och strax efter även ta ledningen med 2-1.

Efter detta blir IFK något desperata och jagar en kvittering och går upp med väldigt mycket spelare för att kunna hota Boltics för kvällen täta försvar. Detta leder till att det öppnas upp för en del kontringar för Boltic som bland annat då skapar en del hörnor på kontringarna.

IFK försöker men lyckas inte och i slutskedet av matchen när man är uppe med nästan hela laget lyckas Boltic med ett par kontringar och det rinner iväg till 5-1 ledningen för Boltic. I den 93e matchminuten lyckas Robin Lundqvist reducera till 5-2 som blir slutresultatet. Tungt för IFK men än är det fyra matcher som återstår och redan imorgon tar man sig an Motala på bortais. Detta blir en viktig match men IFK har fortsatt all chans till att klara Elitseriekontraktet men då behöver man göra en bra match imorgon mot Motala.

Text: David Cederbom

Foto: Jorge Moreno