IFK förlorade även andra kvartsfinalen mot Villa

IFK Vänersborg förlorade även lördagens kvartsfinal mot Villa/Lidköping med 9-4 (4-1) efter att på nytt fått en mardrömsstart med 3-0 underläge redan efter 25 minuters spel. Villa visade mästarklass och spelade långa stunder ut hemmalaget inför de 3583 personerna på läktaren, och IFK:s möjligheter att nå semi i år minskade betydligt. Men än är det inte över. 

-Det känns oerhört tungt mentalt att återigen hamna i ett så tidigt underläge. Det blir ju ett berg för oss att bestiga med ett så tidigt underläge mot ett så pass skickligt lag som Villa, säger IFK:s huvudtränare Magnus Nordin.

Redan efter bara några sekunders spel tappade hemmalaget ut en boll till hörna för bortalaget. På tredje returen kunde Martin Andreasson vispa in ledningsmålet för Villa och på nytt en oerhört tung inledning för IFK som hade ett stukat självförtroende efter torsdagens storförlust i Lidköping.

När sedan Tim Persson utökade till 2-0 med ett skott från minimal vinkel efter en kvarts spel och mittfältsgiganten Johan Esplund gjorde 3-0 tio minuter senare, var det ridå för IFK.

IFK hade inte marginalerna med sig heller. Vid ställningen 2-0 till Villa hade hemmalagets specielle målgörare Jocke Hedqvist också ett par riktigt bra lägen att reducera och ta in IFK i matchen. Villas målvakt Jon Karlsson gjorde ett par kalasräddningar, bland annat en benparad när Hedqvist var fri mitt framför mål.

-Vi är tvungna att göra mål på sådana lägen, mot ett lag som Villa men vi har inget flyt heller, suckar en besviken IFK-tränare. Dessutom skapar vi åtta hörnor, mot Villas fyra. De sätter två av dem, vilket är 50 procent, vi gör ett mål. Det håller inte, fortsätter Magnus Nordin.

IFK reducerade istället till 3-1 genom Mikko Lukkarila, utsökt framspelad av Alexander Mayborn, men glädjen blev kortvarig då Daniel Andersson, i slutminuterna av den första halvleken gjorde 4-1 som punkterade matchen.

IFK:s mål i den andra halvleken gjordes av kapten Emil Viklund (reducering till 2-5), innan Jocke Hedqvist reducerade i slutminuterna, först på straff (3-8, sedan hörna 4-8).

Som helhet kan vi bara konstatera att Villa är oerhört bra och imponerar stort, med fin bandy och det är stor klasskillnad i dagsläget mellan lagen.

-Villa har byggt upp detta lag under fem, sex år och har en kontinuitet, som vi inte har i dagsläget. Villa har behållit sin stomme under flera säsonger och tagit in klasspelare på de positioner de behöver, så det är ett väldigt starkt lag. Vi har dock inte gett upp, utan skall försöka vinna måndagens match i Lidköping, säger Magnus Nordin.

Någonting som är helt nödvändigt om inte IFK skall få respass i tre raka matcher.

Text: Niklas Thonander Foto: Patrik Karlsson

Matchrapport 

Bandyplay 

TTELA 

Radio Väst