IFK förlänger med Emil Viklund

Ett av säsongens stora utropstecken i IFK, Emil Viklund, har förlängt sitt kontrakt. Emil har i dagarna signerat ett nytt kontrakt som lägger till ytterligare en säsong på hans befintliga kontrakt. Emil kommer nu att vara IFK spelare till och med säsongen 15/16. Emil började säsongen på mittfältet men efter skador och sjukdomar klev Emil ner och spelade halv, något han gjort med bravur. Totalt blev det 9 mål och 7 assist för Emil på 26 matcher i elitserien och ytterligare 2 poäng under slutspelet.

– Jag valde att förlänga för att jag trivs med laget och känner att jag fortfarande kan utvecklas här. Sen tror jag att vi som lag kan bli ännu bättre och nå ännu längre i slutspelet de kommande åren, säger Emil Viklund om sitt nya kontrakt.

IFK tränaren Stefan Karlsson är nöjd över Emils utveckling och gläds naturligtvis åt att Emil redan nu signerat nytt kontrakt.

– Emil är den spelare som har tagit störst kliv denna säsong. Skridskoåkning tillsammans med tekniken är vackert att se! Sedan han flyttades ner som halv har utvecklingen varit häpnadsväckande! Han är en av dom som skall driva detta lag framåt dom närmaste åren, att han signerat ett nytt kontrakt är mycket glädjande. Jag ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med Emil, säger Stefan.

Tommy Hjert som är ordförande för sport/elitkommittén är inne på samma spår.

– Emils utvecklingskurva har varit väldigt fin, han har bra skridskoåkning och bra driv i spelet. När Emil kom till IFK var han redan duktig och dessutom såg vi en stor utvecklingspotential. Det är nog inte fel att säga att den här säsongen varit Emils stora genombrott i elitserien. Ett fint kvitto på att vi är duktiga på att utveckla spelare. Att vi redan nu kunnat knyta upp Emil för framtiden är en viktig pusselbit i vår framtida satsning. Föreningen fortsätter på den inslagna vägen.

Roligt att Emil väljer att förlänga och nu ser vi ser fram emot nästa säsong!

Föreningens arbete med truppen fortgår och så fort det finns något att presentera kommer ni att kunna läsa det på hemsidan!

”Kul att vi får fortsätta att njuta av Emils fina åkningar!”