IFK föll mot serieledarna med 1-5 (0-0)

Kvällens match mot klara seriesegrarna Sandviken blev ingen bandyupplevelse man kommer att minnas. I den första halvleken är det hemmalaget som skapar mest farliga målchanser, men man lyckas inte trycka in bollen. Att Robin Lundqvist saknades på topp på grund av sjukdom var märkbart.


Klicka på bilden för mera matchbilder!                       Foto:  Patrik Karlsson

Kamraterna spelade bra defensivt och Sandviken hade svårt att komma ända igenom det täta hemmaförsvaret. Halvtidsresultatet 0-0 borde istället varit några måls ledning för IFK om de satt några av sina många chanser mot ett bekvämt Sandviken.

I andra halvlek vrider Sandviken upp tempot och efter 5 minuter sätter Daniel Eriksson in 1-0 på hörna. IFK replikerar dock 5 minuter senare när Weiselius slår en lyrboll till Mayborn som tar med sig den ner på vänsterkanten och skickar in den framför mål till Henke Larsson som gör 1-1, och därmed gjorde sitt första mål i IFK-tröjan. Men ytterligare 5 minuter senare tar SAIK åter igen ledningen till 2-1 och IFK kommer aldrig närmare.

Kamraterna såg inte ut att ha självförtroendet med sig att plocka något poäng mot serieledarna, trots att de hade många bra chanser under matchen. Men man hade inte fullt fokus ända in i målburen och Sandviken kunde öka på sin ledning med ytterligare 3 mål och matchen slutade 1-5.

Ny match på fredag då kamraterna möter Boltic på bortaplan. Supporterklubben Älgarna hade under kvällen några platser kvar på bussen om ni är sugna på att åka med till Karlstad och heja fram våra blåvita till 2 viktiga poäng. Till Älgarnas sida här

Publik: 1663

Mer att läsa om matchen:

Nästa hemmamatch är på onsdag den 16 februari kl. 19.00 då Tillberga Bandy kommer på besök. Välkomna då!