Förlust mot Hammarby trots bra insats

Trots bra spel och chanser i massor förlorade IFK Vänersborg trettondagens möte med Hammarby. Matchen slutade 7-2 (3-1) i HIF-favör. - Vi gör en jätteinsats men får ju inte in bollen, sa Jesper Larsson, assisterande tränare i IFK.

Det här var första matchen för IFK efter söndagens chockbesked att skarpskytten Joakim Hedqvist slutar med omedelbar verkan i klubben.

Det var dock ett heltaggat hemmalag som skred till verket, laget inledde optimistiskt och skapade en räcka bra målchanser redan innan matchuret hunnit ticka fram till tio minuter.

Robin Öhrlund inledde chanskavalkaden, Emil Viklund fortsatte den och Felix Callander hade så när snitsat in ledningsmålet innan Robin Öhrlund tog ett eget beslut om att nu var det dags.

Han fick bollen några meter in på Hammarbys planhalva och åkte helt sonika igenom hela HIF-försvaret innan han skickade bollen i nät, utan chans för den i övrigt storspelande gästmålvakten Max Bergström.

IFK fortsatte spela bra med stor rörlighet och bredd i sitt anfallsspel och chanser skapades onekligen för mer.

Robin Öhrlund hade läget, storebrorsan Jesper likaså men det blev i stället Hammarby som avslutade halvleken med tre fullträffar.

Först styrde Ted Bergström in en boll från David Thorén innan Felix Nyman slog till två gånger om på fasta situationer, först ett frislag i krysset och sedan en hörna i nät på tilläggstid.

Tvåmålsledning för Hammarby i paus motsvarade inte alls spel- och chansfördelning, men söderbröderna var supereffektivt medan Vänersborg svarade för några hårresande målmissar i öppna lägen.

– Vi hade en liten dipp i slutet av första och början av andra, men i stort gör vi en jätteinsats, så här fin bandy var det länge sedan vi spelade i Arenan, menade Jesper Larsson.

Om den första halvleken gav ett missvisande resultat, så startade den andra i mörkrets tecken för hemmalaget.

Redan i den andra minuten klippte nämligen David Pizzoni Elfving in 1-4 på lagets andra hörna i matchen vilket så långt innebar hundraprocentig utdelning för Hammarby.

Där och då kändes matchen avgjord, men IFK-spelarna gav inte tappt och när Niclas Nyqvist efter ett elegant solonummer satte 2-4 var det fight igen och 20 minuter återstod att spela.

Bara några minuter senare borde Vänersborg ha tilldömts en straff när Jesper Öhrlund vräktes över ända, men utan åtgärd från domare Christoffer Aidesjö.

Robin Öhrlund fick senare ett öppet skottläge, men Max Bergström – Hammarbys klart bäste spelare – gjorde en jätteräddning.

På slutet öppnade sig IFK och Hammarby kunde med tre snabba mål döda matchen, Felix Nyman gjorde sitt tredje och lagets femte mål innan David Jansson med två fullträffar spikade slutresultatet 2-7.

– Grabbarna gjorde verkligen sitt bästa, men vi hade inte marginalerna med oss i dag och några mål slinker in lite väl enkelt på slutet. Nu känner vi oss i alla fall i form för att ta oss an Villa i nästa match, sa Jesper Larsson.

Regerande svenska mästarlaget Villa Lidköping står alltså härnäst på programmet. Den matchen spelas i Sparbanken Lidköping Arena på lördag. 

Text: Toni Andersson

Foto: Jorge Moreno