IFK föll inför rekordpublik

IFK Vänersborg – Villa Lidköping 3-6 (2-2)

pk0a7985

IFK förlorade annandagsderbyt hemma mot Villa med 3-6 inför en rekordpublik på 5017 personer. Det var en jämn tillställning där Villa drog längsta strået och förvaltade sina chanser mest effektivt.

– Just nu är det bara enormt stor besvikelse, säger IFK:s kapten Martin Röing direkt efter matchen.

IFK tog ledningen i den 8:e matchminuten när Jocke Hedqvist skickar in ett frislag framför mål där Nils Berner håller sig framme och skickar in 1-0 till hemmalaget. Men det dröjer inte många minuter innan Villa kvitterar till 1-1 genom David Karlsson.

Det är en jämn första halvlek där inget utav lagen skapar några större heta chanser. I den 30:e minuten tar Villa ledningen genom Jesper Bryngelsson som från nästan ingenstans sätter bollen strax innanför vänster stolpe.

Med bara minuter kvar av första halvlek trampar Emil Viklund igenom Villa-försvaret och till slut tvingas de bryskt sätta stopp för honom – straff till IFK. 57:an gör inget misstag utan skickar upp ett otagbart skott i krysset till 2-2.

– Jag tycker ändå att vi gör en okej första halvlek, där är vi bitvis nöjda. I paus pratar vi om att vi ska gå ut i andra och fortsätta att köra på, säger Martin Röing.

Och IFK får några riktigt heta lägen i början på andra halvlek att ta det viktiga ledningsmålet. Istället är det Villa som tar ledningen med 3-2 genom David Karlsson och får därmed energin med sig och kan fyra minuter senare öka på ledningen till 4-2, genom samme Karlsson.

– Det är viktigt att få det där ledningsmålet att gå på, särskilt i andra halvlek. Vi har två heta lägen som vi missar och istället gör de sitt 3-2 mål, säger Röing besviket.

– Vi har för dåligt tryck på offensiv planhalva idag. Men hade vi istället fått skörda av det vi skapar så hade vi fått mer energi, nu fick de energi istället, fortsätter han.

Det blev istället en tung uppförsbacke för kamraterna med underläge 2-4. Men IFK fortsätter ändå skapa några chanser och i 67:e minuten är det Berner som gör sitt andra mål för dagen när han petar in en hörnretur till 3-4. Men närmare kom inte IFK denna kväll, istället utökade Villa ledningen i den 70:e matchminuten till 3-5 genom, ja åter igen, David Karlsson.

I slutet av matchen hettade det annars tama derbyt till sista kvarten. Men det var för sent för kamraterna att vakna, matchen spelades av och Villa punkterade till 6-3 i den 80:e matchminuten.

Tränare Stefan Karlsson var också besviken direkt efter förlusten.

– Vi gav oss själva inte chansen att vinna idag, säger Stefan Karlsson och fortsätter:

– Det är för enkla mål de får. Det är bra gjort av Villa, men för dåligt försvarsspel av oss. De är hetare än oss idag och vinner rättvist, säger Karlsson och går med bekymrad min in i omklädningsrummet.

Martin Röing är besviken att de inte kunde prestera bättre när det sattes publikrekord i Arenan.

– Vilken inramning, det är jättekul att det kom så mycket folk. Men det var nog det snällaste derbyt jag har spelat. Kanske skulle vi gått ut och vart tuffare, men då kanske man å andra sidan suttit utvisad istället. Nä jag vet inte, avslutar en märkbart deppig kapten och släntrar som siste man in i omklädningsrummet för att analysera förlusten tillsammans med sina lagkamrater.

Tack!

Stort tack till all publik som kom och hjälpte oss att notera nytt publikrekord för elitbandy i Arena Vänersborg; 5017 personer. Vi vill också rikta ett stort tack till alla våra fantastiska funktionärer som hjälpte oss att genomföra annandagsfesten!

Mer om matchen:

Foto: Patrik Karlsson