IFK föll borta mot Bollnäs med knappa 4-2

 


Pavel Bulatov gjorde ett av IFK:s mål mot Bollnäs, med en kanon upp i nättaket. Bilden från tidigare i höst när Pavel blev matchens Älg mot Tellus.

 

IFK Vänersborg förlorade fredagens svåra bortamatch på Sävstaås mot topplaget Bollnäs med 4-2 (3-0). Detta sedan hemmalaget fått en smakstart med en 3-0 ledning innan 20 minuter av matchen var spelad. Samtliga de tre första Bollnäsmålen gjordes av anfallsstjärnan och VM-aktuelle Patrik Nilsson.

-Jag tycker vi har en hel del oflyt i inledningen av matchen Först har Mikko ett bra läge som målvakten räddar, sedan gör Patrik Nilsson mål efter ett lyft, innan vi själva styr in tvåan och det känns naturligtvis väldigt tungt att ligga under med tre mål efter 20, sade assisterande tränaren Anders Uhlin, som ändå såg mycket som var positivt med IFK:s insats.

-Vi slutar inte att spela trots den tunga starten. Vi vinner sista 70 minuterna med 2-1 och i andra halvlek har vi flera bra lägen och tio avslut bland annat, så det finns mycket som faktiskt var bra denna kväll, även om det naturligtvis är tungt att förlora.

I upptakten av den andra halvleken fick IFK Vänersborg lite kontakt då ryske landslagsbacken Pavel Bulatov avancerat och skjutit snyggt in reduceringen utom räckhåll för Bollnäsmålvakten Patrik Aihonen.

-Tyvärr så fick vi inte in ett andra reduceringsmål som vi hade behövt för att skapa riktig nerv. Som helhet ändå en bra kollektiv insats, med lite extra plus för Alexander Zitouni.  Nikita Ivanov gjorde också många bra saker, fortsatte Anders Uhlin.

IFK:s sista mål gjordes av Olle Berglund på övertid.  Nu väntar ett Hälsingelag även nästa match för IFK Vänersborg, då Broberg Söderhamn kommer på besök på torsdag till arenan. Ett Broberg som vi har revansch att utkräva efter förlusten på Hällåsen med 5-3 tidigare denna säsong.

-Nu har vi några viktiga träningar den kommande veckan innan vi ställs mot Broberg på torsdag. Mycket är vi som sagt nöjda med, men skall finslipa på det som vi inte tycker fungerar lika bra, avslutade Anders Uhlin som också passade på att önska alla IFK:are ett Gott Nytt År.

text:  Niklas Thonander, foto: Patrik Karlsson

 

Matchrapport

Bandyplay – highlights

TTELA