IFK fick med sig en poäng hem från Västerås

En match med två ansikten

Första halvlek bjöd på stor underhållning där IFK skapade ett gäng frilägen, men det var ändå hemmalaget som fick jubla först efter en fin prestation av Daniel Johansson. Jocke Hedqvist kunde kvittera på straff efter att Robin Öhrlund blivit fälld en bit in straffområdet. Minuten efter står Robin Öhrlund för en sanslös prestation när han åkte rakt igenom hela VSK i en otrolig fart. En stark kandidat till årets mål!

VSK kvitterade till 2-2 på en retur efter en otrolig räddning av Kimmo Kyllönen som var riktigt bra matchen igenom. 3-2 kom efter ett chansskott av Tobias Holmberg som tog på Robin Anderssons klubba och ställde Kyllönen i målet. I halvlekens sista minut får Jocke Hedqvist ett ypperligt läge att kvittera på friläge men Kjellsson i VSK-målet stod för dagens tredje frilägesräddning! Räddningen ledde till en hörna som Kimmen dunkade upp i nättaket. Första halvleken slutade alltså 3-3.

I andra halvleken sjunker tempot något. Martin Landström stod för en fin prestation efter ett väggspel med Holmberg och sedan ett hopp mellan IFK försvararna och ett distinkt avslut bakom Kyllönen i matchens 58 minut. Matchen blev sedan relativt händelselös och i matchens 77 minut tar IFK timeout. IFK krigade vidare för en en kvittering och i 84 minuten slog Robin Lundqvist en fin djupledsboll till Johan Koch som inte gör något misstag när han placerar in bollen bakom Kjellsson i VSK-målet. Båda lagen hade chanser att avgöra, framför allt när firman Viklund Öhrlund tar sig in i straffområdet på tilläggstid men bollen studsade till precis när Öhrlund skulle sätta bollen i mål.

IFK står nu på 3 poäng efter tre spelade omgångar och då har man möt storlagen SAIK, Bollnäs och VSK. Onsdagen den 13 november kommer IK Sirius på besök i Arena Vänersborg.

 

Text Martin Frändberg

Foto : Jorge Moreno