IFK besgerade VILLA efter en otrolig vändning

pk9037

Sergej Lomanov målskytt och framspelare i matchen mot Villa.

IFK Vänersborg besegrade Villa-Lidköping med 6-4 i Vänercupens sista match. Detta efter att Villa haft ledningen med 4-0 efter 28 minuter och tycktes gå mot en säker seger. IFK vill dock annat och en reducering strax innan paus gav laget råg i ryggen inför andra halvlek där IFK dominerade totalt och vann den halvan med 5-0.

IFK-segern innebär också att laget vinner årets Vänercupen, detta trots förlusten mot Gripen i onsdags. Alla lag stannar på tre poäng, IFK med ett plusmål, Villa på 0 och Gripen med ett minusmål, så cupseger för IFK med minsta möjliga marginal.

Cuphjälte blev David Borvall när han räddade en straff från Johan Esplund i matchens 12:e och sista tilläggsminut. Mål där och Villa hade vunnit Vänercupen.

Rapporterna från Lidköping berättar att matchen var en riktig holmgång mellan de båda ärkerivalerna, och man kunde tro att det gällde betydligt mer än en försäsongsmatch. Hårt och tufft spel och flera gånger bråk mellan spelarna. Tre matchstraff blev det också, två för Villa (Daniel Andersson o Martin Johansson), och ett till IFK:s Alexander Mayborn.

Målskyttar för IFK: Jocke Hedqvist 2, Sergei Lomanov, Nikita Ivanov, Johan Koch och Emil Viklund ett vardera.