IFK besegrade Ljusdal med 7-3

IFK Vänersborg – Ljusdals BK 7-3 (3-2)

pk3662

Emil Viklund bjöd på bandygodis med sin fina genomåkningar i dagens match. Här är han påväg mot sitt solomål 6-3. Foto: Patrik Karlsson

Efter matchen mot Ljusdal så väntar 11 dagars ledighet, och den ledigheten verkade IFK börja på i den första halvleken mot Ljusdal:

– Vi var inte nöjda efter första halvlek, säger Carl Malm. Det var alldeles för passivt.

Annars började matchen bra för IFK Vänersborg. I sjätte minuten gjorde Fagerström en härlig uppåkning och serverade Mikko Lukkarila en fin boll, och han gjorde inte misstag. 1-0.

Två minuter senare är Joakim ”Kimmen” Johansson framme på en hörnretur och gör 2-0. Hans första mål i Elitserien!

Fram tills dess så har inte Ljusdal kommit över halva plan, men de repar mod. I 19:e minuten kom första skottet på mål från Ljusdal och allt efter som, så kommer de in i matchen.

I 38:e minuten gör Viklund en underbar uppåkning och avslutar med skott. Målvakten räddar men Berner hugger på returen och 3-0.

I slutet av halvleken reducerar Ljusdal genom ett hörnmål och en straff till 3-2:

– Vi slår av på tempot och slarvar. De får två mål på fasta situationer och vi bjuder in dom i matchen, menar Christoffer Fagerström.

I pausen tar de ett ordentligt snack i omklädningsrummet:

– Vi sa till grabbarna att kliva upp och sätta tryck på Ljusdal, säger Carl Malm.

Och det gjorde dom. Jocke Hedqvist siktade med klubban och satte ett hörnmål och en straff vilket gav 5-2.

IFK skapade ett tryck på Ljusdal och de orkade inte stå emot i andra halvlek. Dagens snyggaste mål, signerades Emil Viklund. Det var 6-3 målet, där han efter att ha åkt slalom genom hela Ljusdal, satte bollen fint i mål, och fick mycket välförtjänta applåder från de nära 1700 på läktaren. Nils Berner gjorde sitt andra mål för kvällen och matchens sista när han påpassligt höll sig framme efter slarv i Ljusdalsförsvaret, och tryckte in slutresultatet till 7-3.

Nu väntar ett uppehåll på 11 dagar, men inte för alla. Christoffer Fagerström skall på landslagssamling i Vetlanda:

– Det är inspirerande, säger han glatt. Det är ju det man strävar efter och det ska bli fantastiskt kul.

Det är hård konkurrens om platserna i landslaget:

– De har tagit ut 2 spelare extra till denna matchen, så det gäller visa att man vill spela. Nu ska jag vila till torsdag då jag åker till Vetlanda.

Vi önskar ett stort lycka till!

Text: Sven Wassén    Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen:

Noterbart! Efter Elitseriematchen på lördagkvällen möttes de båda lagens J20 i Arena Vänersborg. Även i den matchen stod det 3-2 i paus och sedan vann IFK med 7-3! Se matchrapport här

Foto: Patrik Karlsson