IFK besegrade Gripen/Trollhättan med 5-2

IFK Vänersborg besegrade Gripen/Trollhättan med 5-2 (2-1) i lördagens träningsmatch i Arena Vänersborg, inför fina publiksiffran 758 personer. Segern var odiskutabel och borde blivit några mål större, men oskärpa framför mål samt storspel från GBK målvakten  Robin Eliasson höll siffrorna nere. Framförallt gladde IFK:s mycket lovande juniorer Lukas Forsström och Hugo Sjöling som båda var riktigt bra i sin A-lagsdebut.

-Första halvlek är typiskt hur det brukar se ut så här i början. Slarvigt hafsigt spel från vår sida. I andra spelar vi upp oss rejält och står för en bra halvlek. Våra juniorer tar för sig jättebra och skall ha all beröm för sina insatser. Framförallt att de hela tiden vågar ta för sig och visa vad de kan och kör fullt ut. De är ju med av en orsak och det är ju för att vi vet att de är riktigt bra. Det bådar gott, säger huvudtränaren Ari Holopainen.

Nyförvärvet Jesper Öhrlund inledde målskyttet i den tolfte minuten när han dundrade in ledningsmålet.  Gripen/Trollhättan kvitterade kort därefter genom Tony Eklind efter en högerhörna, innan hemmalaget återtog ledningen genom specielle målskytten Jocke Hedqvist, assisterad av Robin Öhrlund. Samme Hedqvist hade sedan möjligheten att utöka IFK:s ledning, men bommade straffen som Felix Callander tilldömdes efter  att blivit hakad.  3-1-målet kom istället i 51 matchminuten av Olle Berglund, som fri med Gripen målvakten inte gjorde något misstag,  fint assisterad av Robin Öhrlund.  Efter det var det ytterst nära att Lukas Forsström i sin allra första A-lagsmatch fick göra sitt första mål, men bollen tog i insidan av stolpen. Detta efter en timmes speltid. Såväl Lukas Forsström som Hugo Sjöling är två riktiga supertalanger som IFK Vänersborg hoppas väldigt mycket på. 

-Det har varit väldigt roligt och inspirerande för oss att fått vara med och tränat med A-truppen under försäsongen. Det är ett underbart gäng.. Sedan var det kul att få så pass med speltid idag. Jag är nöjd med min insats. Synd bara att jag inte fick göra mål, närmare kan man ju inte komma, säger Lukas Forsström.

Robin Öhrlund stod för sin tredje assist när Emil Viklund gjorde 4-1 med tio minuter kvar av matchen innan Adam Herou Löf kort därefter stod för 5-1.  En klar seger för IFK som hade bud på flera ytterligare mål, men var ineffektiva.-Jag är  absolut nöjd med vår andra halvlek där vi spelmässigt gör mycket bra. Första var som det nästan alltid är i en träningspremiär lite hafsig, och slarvig. Nu väntar träningar som vanligt i veckan där vi skall nöta på  och så ser vi fram mot nästa veckas match mot Frillesås, avslutar Ari Holopainen.

Dagens publiksiffra 758 personer, en riktigt fin siffra samtidigt som det var rena sensommarvärmen utanför arenan. Nästa lördag väntar Frillesås i Arena Vänersborg. 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno