IFK ber om anpassad hyra för elitseriematcher i Arenan

På fredag är det hemmapremiär för IFK mot Sandviken.

IFK Vänersborg har vänt sig till Kultur- och Fritidsnämnden om en begäran om att få anpassad hyra för kommande matcher i Elitserien. Förfrågan har gått via Kultur- och fritidsförvaltningen.

Anledningen till förfrågan är publikbegränsningen som gäller vid idrottsarrangemang där begränsningen i dagsläget är 50 personer har IFK Vänersborg fattat beslut om att ha noll publik för att på vårt sätt ta ansvar för att förhindra smittspridningen.

Vi har också meddelat Vänersborgs kommun i ett tidigt skede att vi inte kommer att ha behov av alla de lokalytor som används vid våra elitseriematcher vid normala förhållanden. Vi har frågat om det är möjligt att sänka hyreskostnaden på 18 458  kronor till en hyra som är anpassad till de ytor som används.

IFK kommer inte att ta anspråk på entréer inklusive foajén, toaletter, kiosker, läktare med mera. Arena Fritid har räknat på en hyreskostnad på 3 903 kronor.

Kultur- och Fritidsnämnden fattade inget beslut vid sitt möte 13:e november utan hänskjuter frågan till presidiet för Kommunstyrelsen.

IFK Vänersborg har också skickat en förfrågan till Svenska Bandyförbundet om att flytta våra hemmamatcher till Slättbergshallen i Trollhättan. Tävlingskommittén behandlar vår förfrågan under innevarande vecka.

Hyran i Slättbergshallen skulle bli 6 200 kronor.

En div 1 match i Arena Vänersborg som normalt har publik och använder samma ytor betalar en hyra på 1 231 kronor.

– Sportsligt hoppas vi naturligtvis att vi kan spela våra hemmamatcher i vår borg, Arena Vänersborg men det får får inte bli på bekostnad av att vår ekonomi skjuts i sank, säger Bill-Arne Andersson, ordförande i IFK.