IFK – BAJEN 7-1

IFK Vänersborg stod återigen för en övertygande insats då laget i sin avslutande match i Svenska Cupen besegrade Hammarby med hela 7-1 (3-1).

IFK tog kommandot från start och radade upp flera  fina målchanser och gick rättmätigt fram till en 2-0 ledning innan kvarten var spelad.  IFK bjöd på riktigt fint spel och

sex av målen var spelmål. Dessutom krävdes det en fast situation för att Hammarby skulle göra mål  på Kimmo Kyllönen då reduceringen till 2-1 från David Jansson  tillkom efter vänsterhörna. IFK slutade på tredje plats i grupp A och var snubblande nära att få spela semifinal i årets turnering.

-Jag tycker  att vi tagit steg i samtliga matcher i Svenska Cupen och stått för tre fina insatser. Det finns  saker som vi tränat mycket på som har gett positiva besked.  Sedan finns det såklart mycket att jobba vidare med, men vi är sammantaget nöjda med vår insats i helgen och det känns bra att alla våra utespelare fått speltid (inklusive superlöftet Lukas Forsström 15år), säger assisterande IFK-tränaren Jesper Larsson.

Nyförvärvet från Broberg/Söderhamnn Jesper Öhrlund gjorde 1-0 till IFK i den åttonde minuten, underbart fint framspelad av Juho Liukkonen som var tillbaka i laget efter det omdiskuterade grova matchstraffet från Villamatchen. Kort därefter gjorde Johan Koch 2-0 och det innan den första kvarten var spelad. Efter det tog Hammarby en nödvändig timeout och fick också målmässig  kontakt då laget reducerade till 2-1, men Johan Koch utökade sedan Vänersborgs ledning till 3-1 precis innan halvtidsvilan.

En ytterst rättmätig ledning för IFK i halvlek. När Joakim ”Kimmen” Johansson gjorde 4-1 efter 48 minuters spel var saken klar. ”Kimmen” var säkerheten själv när han dundrade in straffen. Efter det fick Niclas Nyqvist göra 5-1, innan Jesper Öhrlund gjorde sitt andra för dagen till 6-1 och Emil Viklund avslutade sedan till 7-1. Faktum är att IFK skapat många klara målchanser även tidigare, och sammantaget stått för tre riktigt fina insatser och Ari Holopainen och Jesper Larssons lagbygge ser intressant ut inför fortsättningen. Som helhet ett klart plusbetyg för IFK Vänersborg för årets insats i Svenska Cupen.

-Nu kommer vi att träna på under måndag och tisdag. Sedan har vi ny match mot Vetlanda på torsdag. Det är bra att få dessa matcher i Svenska Cupen och även mot Vetlanda och vi hoppas ta ytterligare steg framåt inför World Cup, avslutar IFK-tränaren Jesper Larsson. 

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno