IFK avslutar mot Västerås SK U

På söndag kl 12.30 spelar damlaget säsongens sista match i Damallsvenskan södra när de tar emot Västerås SK U i Arena Vänersborg.

Damlaget kommer ifrån en tyngre period i säsongen där man har förlorat de tre senaste matcherna nu, senast mot Tranås på bortaplan förlorade man matchen med 7-2. I denna match hade man bortfall på spelare bland annat genom en del sjukdomar och skador.

Nu ska säsongen avslutas och det gör man hemma mot Västerås SK U där man får chans till revansch efter förlusten på bortaplan med 8-3.
IFK ligger i skrivande stund på en fin fjärde plats på lika många poäng som femte-placerade Skirö AIK. Man kommer möta ett VSK med fin form och som ligger på en andraplats i tabellen, två poäng bakom serieledande Hammarby. Dock så har Västerås en match mindre spelad och dessutom en bättre målskillnad än Hammarby. Med andra ord skulle Västerås vinna mot IFK skulle man ta över serieledningen från Hammarby.

Som sagt är det årets sista match för damlaget i Damallsvenskan södra så passa på att komma till arenan på söndag kl 12.30 och heja fram laget till en avslutande seger så laget kan säkra fjärdeplatsen.

Biljetter köper du här: https://clubs.clubmate.co/ifkvanersborg/

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt