IFK tillbaka på vinnarspåret

1b1a0650

Joakim Hedqvist jublar efter ett av sina många mål i IFK-tröjan. Mot Tillberga blev det ytterligare fem stycken. Foto: Patrik Karlsson


Efter fyra raka förluster så blev det äntligen IFK seger när man mötte Tillberga bandy borta. Segersiffrorna blev precis samma som onsdagens förlust-siffror mot Hammarby, det vill säga 8-1, och samma siffror i paus, 4-1. Stor hjälte i IFK denna gång och som så många gånger tidigare var lagkaptenen Joakim Hedqvist, som ensam svarade för fem av IFK:s mål.

-Kul att göra mål, men som alltid är det viktigaste att vi vinner och tar två poäng. Och idag var det två väldigt viktiga poäng vi tog och att vi fick komma tillbaka på vinnarspåret, sa Hedqvist.

IFK fick en smakstart när Mikko Lukarilla gav laget ledningen redan i den första minuten. Och innan tio minuter var spelade hade Jocke Hedqvist gjort sitt första mål fram till 2-0. Därefter stack Tillberga upp och Måns Engström reducerade på hörna. Efter detta var den första halvleken lite avvaktande innan Hedqvist gjorde två mål ytterligare och IFK kunde gå till pausvila med 4-1.

-Vi började starkt, men efter våra ledningsmål tappade vi lite av spelet. I slutet av halvleken var vi tillbaka och att få med sig 4-1 in i paus kändes väldigt bra, sa Hedqvist.

I den andra halvleken fick IFK återigen en riktigt smakstart, och innan två minuter var spelade hade både Robin Öhrlund och Jocke Hedqvist gjort var sitt mål. Därmed var IFK i ledning med 6-1 och matchen var naturligtvis avgjord.

Juho Liukkonen gjorde sedan mål på hörna innan Hedqvist avslutade målkavalkaden med sitt femte mål för kvällen.

-Det var bra att vi fick göra några mål och ta igen målskillnaden som vi tappade mot Hammarby. Det kan vara viktiga mål i slutet av serien. Idag gör vi också en jättebra match defensivt, så som vi spelade i inledningen på serien, och det gjorde vi över alla nittio minuterna, sa Joakim Hedqvist.

Hedqvist som efter matchen åkte mot Stockholm för att i helgen ta sin examen i elittränarutbildningen.

-Jag är redan godkänd och nu ska vi bara redovisa vårt arbete. Killarna är på väg mot Vänersborg och nu ska vi alla njuta av segern i helgen och sedan ska vi göra en ny kraftsamling på onsdag då Tillberga kommer till Arenan. Det skulle sitta fint med två poäng till inför julhelgen, avslutade Joakim Hedqvist.

Text: Svante Johansson