Hugo Sjöling om sitt nya tvåårskontrakt

IFK Vänersborg fortsätter att bygga för framtiden. I dagarna förlängde IFK med en av föreningens allra största egna talanger Hugo Sjöling med ett rakt tvåårskontrakt.

-Det var verkligen inget svårt beslut för mig att fatta. Trivs i IFK så det känns jättebra med ett nyskrivet kontrakt, säger Hugo Sjöling.

-Jag tycker det har fungerat bra för mig under hela säsongen. Kul också att jag fått bidra med lite poäng, fortsätter Hugo.

Hugo är allround och mycket användbar på många positioner. Inför förra året spelade han back under hela försäsongen. Denna säsong har Hugo krigat till sig en plats i laget, främst som offensiv mittfältare, men även som anfallare.

Hugo spelade 24 matcher för A-laget och utöver riktigt fina insatser på isen fick IFK:s stortalang även kröna med tre mål. Det historiskt första kom i december på Zinkensdamm mot Hammarby.

Efter den fina debutsäsongen i IFK Vänersborgs representationslag ska det bli mycket spännande att få följa #24Hugo Sjöling framöver, nu med ny huvudtränare i form av Jesper Bryngelson, som ersätter Ari Holopainen. Jesper som har haft mycket stora framgångar med sitt ungdomliga talanglag Lidköpings AIK.

-Jag har bara spelat en seniorsäsong med A-laget under Ari, och har aldrig haft Jesper tidigare, men det känns spännande. För laget kan det nog vara bra med en ny röst och Jesper Bryngelson har ju lyckats jäkligt bra med Lidköpings AIK under flera säsonger, avslutar Hugo Sjöling.

Känns fantastiskt bra med nytt tvåårskontrakt för Hugo Sjöling. IFK Vänersborg har därmed tio spelare i truppen som antingen är helt egna produkter, eller fostrade i vänersborgsregionen.

Text: Niklas Thonander