Hugo ser fram emot helgen i Västerås


Foto: Patrik Karlsson (ledare P16)

 

IFK Vänersborgs  Hugo Andersson är i helgen uttagen till svenska bandyförbundets regionturnering som spelas lördag och söndag i Västerås, där landets största talanger fördelade i tre regioner Syd, mitt och nord skall mötas i ett elitläger.

-Det skall bli jättekul. Detta är en första uttagning till nästa års P17 landslag. Förra året var jag med i Nässjö i ett liknande läger inför uttagning till P15 landslaget, säger Hugo som ser fram mot helgen.

-Jag tycker själv det är lite svårt att beskriva mina styrkor som bandyspelare, men jag är ganska explosiv och har bra en bra skridskoåkning och hygglig med klubban, säger Hugo ödmjukt.

15-årige Hugo Andersson beskrivs som en av IFK:s allra största talanger just nu,och som redan förra året spelade i P18 laget. I år har han varit  framträdande, med flera mycket bra insatser.

-Han var bra redan förra året. I år har Hugo tagit ytterligare ett par kliv.  Detta trots att han har haft en del sjukdomsbekymmer tidigare som stört uppladdningen. Han har spelat ytterhalv i vårat 18 årslag och gjort det fantastiskt bra. Hugo har även fått testa på spel i J20 laget, säger P18 tränaren Göte Larsson.

-Hugo har en jättebra spelförståelse, bra och explosiv i sin skridskoåkning och han växer hela tiden i sitt spel. Dessutom har Hugo en härlig inställning till sin sport. Han är frågvis på träningarna och vill hela tiden bli bättre.

-Det är en jättetalang. Jag är helt övertygad om att Hugo kan bli en av IFK:s stora spelare i A-laget om några år. Han har alla grundförutsättningar för det, avslutar Göte Larsson.

Ikväll åker Hugo med IFK:s P-18 lag till Lidköping för att möta Villa i pojkelitserien.  Sedan blir det hem och ladda för helgens spel i regionlägret i Västerås där det blir match både lördag och söndag.

 

Hugo åker tidigt lördag morgon till Västerås med sina föräldrar.

 

Vi i IFK vill passa på att önska laget lycka till i kvällens match mot Villa och lyckönska Hugo inför helgens spännande läger.

 

text: Niklas Thonander