Hörnor IFK:s segermelodi

-

Ett starkt hörnskytte och storspel med hållen målnolla av Kimmo Kyllönen lade grunden till IFK Vänersborgs storseger med 8-0 mot allsvenska laget LAIK.

Mötet med allsvenska LAIK inleddes böljande med chanser åt båda håll. IFK Vänersborg var det spelförande laget men gästande LAIK var snabba och vassa i sina framstötar. Det dröjde 10 minuter innan målnollan spräcktes då Adam Herou Löf tryckte in en hörnretur från nära håll i minut 10.

I takt med att halvleken fortlöpte blev det mer och mer Vänersborg och trots flertalet heta målchanser så dröjde det till minut 25 minuter innan det small igen på hörna när Joakim Johansson smällde in en sedvanlig hörnkanon från vänster. Fem minuter senare var det Niclas Nyqvist som avslutade ett mönsteranfall efter en fin framspelning av säsongsdebuterande Hugo Andersson.

Nyqvist fyllde på med 4-0 på ett välplacerat skott från vänster och Emil Viklund avslutade halvleken med ett vackert solomål. 

Andra halvleken startade med starkt IFK-tryck mot LAIK-målet och en boll hann räddas av försvarare på mållinjen efter ett par minuter innan Adam Herou Löf sköt in Vänersborgs tredje hörnmål för dagen. En stund senare skapade LAIK sin vassaste målchans när Simon Artig kom helt fri med Kimmo Kyllönen som dock läste dragningen och räddade, och anfallet efter visade LAIK:s Anton Sandsjö att han också är en mycket duktig målvakt när han räddade ett blåvitt friläge.

Edvin Isaksson utökade till 7-0 på lagets fjärde hörnmål och Lukas Forsström gjorde 8-0 efter att Robin Lundqvist och Ilja Grachev vackert sågat sig fram på högerkanten och gett Forsström öppet mål. Resten av matchen blev en transportsträcka där et friläge för LAIK var den enda riktigt heta målchansen, men några fler mål föll inte.

I IFK Vänersborg gjorde 18-årige Samuel Baatz sin A-lagsdebut och han fick spela en halvlek innan han bytte med Lukas Forsström som spelade den andra.

– Det här var väldigt kul, tyckte Samuel Baatz. Jag har ju varit med på träningarna så det var inte så konstigt. Det var bara att åka som jag brukar göra på träningarna, det var inte så svårt när det är så bra spelare att spela med. Jag tycker det gick bra, jag hade några bra lägen och var nära att göra något mål, avslutar en glad debutant.

IFK Vänersborgs tränare Ari Holopainen var efter matchen också ganska nöjd med sitt lag.

– Vi gör väl det vi behöver göra, vi gick inte på 100% men gjorde flera fina mål och höll nollan så det var helt okej. 

Nästa helg är det Vänersborgsklubb Cup för IFK Vänersborg hemma i Arena Vänersborg mot Villa, AIK och Frillesås. Mer info om det kommer.

Text: Daniel Johansson Silvereld 

Foto: Jorge Moreno