Högtidlig invigning av årets B-VM

-

Invigningen av årets B-VM I bandy blev en fin och stämningsfull tillställning på Quality Hotel på måndagseftermiddagen. Samtliga länders ledare och spelare med Ungern som första nation marscherade in och dagens konferencier Roger Karlsson hälsade samtliga hjärtligt välkomna till årets stora idrottsliga begivenhet. Efter det så spelades årets VM-hymn upp på storbildsskärmen      innan Kommunfullmäktiges ordförande Anna-Lena Levin gick upp på scen och berättade om Vänersborg och att staden passande nog firar 375 års jubileum, samtidigt som man arrangerar såväl    A- som B-VM.

Efter det så spelades en informationsfilm som ytterligare beskrev staden Vänersborg och vad man kan uppleva som turist i staden. IFK Vänersborgs ordförande Jan-Olof Olsson hälsade i sin tur också samtliga deltagande nationer välkommen och presenterade i korthet IFK Vänersborg. Jan-Olof presenterade också Gripen BK från Trollhättan som också arrangerar en del av B-VM:s matcher på Slättbergshallen.

Avslutningsvis höll Internationella Bandyförbundets vice ordförande, Ungraren Attila Adamfi ett hälsningstal till de deltagande nationerna innan han och Anna-Lena Levin invigde årets bandymästerskap med att tillsammans skjuta in en bandyboll i målet under högtidliga former, samtidigt som en fanfar spelades.

En härlig stämning stämning rådde bland ländernas samtliga deltagare.

Text: Niklas Thonander

Bild: Jorge Moreno