Henric ”Buddha” Bergius gör comeback

IFK Vänersborg fortsätter att förstärka sin trupp. Senaste nyförvärvet är ingen mindre än IFK-ikonen Henric Bergius, som alltså gör comeback.

Henric Bergius som tidigare hette Henric Eriksson, men som de flesta bandy intresserade känner bäst som ”Buddha”. En efterlängtad comeback för många då Henric med sin tuffa spelstil var en stor favorit bland IFK-supportrarna. 

-Det ska bli väldigt roligt, säger Henric. Jag hoppas kunna hjälpa till och stötta upp nu när det är många skador. Egentligen mest för att stötta upp på träningar men det har känts bra, och nu ska det bli väldigt roligt att få vara med på matcherna också.

-Jag hoppas kunna vara med och pusha laget och de yngre killarna. Truppen behöver breddas och skapa lite konkurrenssituation så det blir kamp om platserna. De spelare som är friska och igång får också slita väldigt hårt, så jag hoppas kunna avlasta dem i några byten, säger Henric, som också säger att han kommer att var med i matchen mot Sirius imorgon.

Henric som har hunnit bli 43 år slutade i IFK efter säsongen 2015. Under tiden har han spelat en del i IFK:s u-lag, men han är också tränare för sonen Olles P15 lag.

-Olle sa att jag får gärna spela med IFK, men jag får absolut inte sluta som deras tränare, så det blir mycket bandy framöver.

-Bandy är som ett gift helt enkelt. Adrenalinet drar igång direkt när jag kommer på isen, så vi får se hur det blir i första matchen. Huvudet är med, men frågan är om kroppen är det, säger Henric och skrattar.  

Tycker du att spelet och taktiken har ändrats mycket sen du slutade?

-Grunderna är de samma, och IFK:s spelsätt är som vi alltid gjort, det vill säga att vi jobbar oerhört hårt tillsammans.

IFK har ju kommit igång bra efter en lite tveksam inledning, och har nu fyra raka matcher utan förlust.

-Jag tyckte det såg väldigt bra ut mot Västerås igår. Vi försvarade oss bra, och vi har flera spelare som kan avgöra matcher. Det såg bra ut och det ska bli roligt att få vara med på isen imorgon mot Sirius, avslutar Buddha.

VI hälsar Henric välkommen tillbaka som spelare i IFK!

Text: Svante Johansson

Foto Martin Frendberg